R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ROMESCOSOEP MET KIP EN CHORIZO
voorgerecht, 4 p., Spanje





4 kipdrumsticks, zonder vel
4 rode paprika's
1 el olijfolie
1 chorizoworstje, vel verwijderd, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl (gerookt) paprikapoeder (pimentón)
1 1/4 l kippenbouillon
2 el rode wijnazijn
zout en zwarte peper
2 el amandelmeel


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de drumsticks in een braadslee en kruid ze met zout en peper.
Zet de braadslee in de oven en leg er de paprika's naast.
Haal de braadslee na 45 minuten uit de oven.
Bedek de paprika's met een handoek en laat ze afkoelen. Trek het kippenvlees met behulp van 2 vorken in reepjes.
Verwijder het (zwartgeblakerde) vel van de paprika's. Verwijder ook de zaadjes.
Verhit de olie in een pan en bak er de chorizo en de knoflook 2 à 3 minuten in.
Voeg het paprikapoeder toe en bak het een minuut mee.
Voeg de bouillon, de rode wijnazijn en de gepelde paprika's toe.
Breng het geheel aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Schep met een schuimspaan de chorizo uit de pan.

Neem de soep van het vuur en roer er het amandelmeel door.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de kip en chorizo toe en breng de soep weer op temperatuur.
Proef of er zout en peper toegevoegd moeten worden.
Warm serveren.


Info


Romesco saus komt oorspronkelijk uit het Tarragona, waar de vissers haar bereidden als condiment voor de vis die ze vingen. De saus smaakt ook goed bij vlees en groenten of gewoon op een stuk brood.
De saus is in heel Spanje populair geworden.

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________