|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Spanje 4 kipdrumsticks, zonder vel 4 rode paprika's 1 el olijfolie 1 chorizoworstje, vel verwijderd, fijngesneden 2 sjalotjes, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tl (gerookt) paprikapoeder (pimentón) 1 1/4 l kippenbouillon 2 el rode wijnazijn zout en zwarte peper 2 el amandelmeel Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de drumsticks in een braadslee en kruid ze met zout en peper. Zet de braadslee in de oven en leg er de paprika's naast. Haal de braadslee na 45 minuten uit de oven. Bedek de paprika's met een handoek en laat ze afkoelen. Trek het kippenvlees met behulp van 2 vorken in reepjes. Verwijder het (zwartgeblakerde) vel van de paprika's. Verwijder ook de zaadjes. Verhit de olie in een pan en bak er de chorizo en de knoflook 2 à 3 minuten in. Voeg het paprikapoeder toe en bak het een minuut mee. Voeg de bouillon, de rode wijnazijn en de gepelde paprika's toe. Breng het geheel aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Schep met een schuimspaan de chorizo uit de pan. Neem de soep van het vuur en roer er het amandelmeel door. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kip en chorizo toe en breng de soep weer op temperatuur. Proef of er zout en peper toegevoegd moeten worden. Warm serveren. Romesco saus komt oorspronkelijk uit het Tarragona, waar de vissers haar bereidden als condiment voor de vis die ze vingen. De saus smaakt ook goed bij vlees en groenten of gewoon op een stuk brood. De saus is in heel Spanje populair geworden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |