|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gekookte eieren in knoflooksaus, 4 p., Indonesië 10 eieren 3 teentjes knoflook, geperst 2 uien, fijngesneden 2 tl sambal oelek 1 tl laos 1 tl koenjit 1 tl dhahé 2 el zonnebloemolie 5 dl bouillon 50 g santen Bereiding Doe de eieren in een pan en doe er zoveel water bij dat ze net onderstaan. brengt het water aan de kook. Laat de eieren 7 minuten koken. Spoel de gekookte eieren met koud water. Pel de eieren als ze genoeg zijn afgekoeld. Prik de eieren met een vork rondom in zodat ze makkelijker de saus kunnen opnemen. Vijzel de uisnippers en geperste knoflook fijn en meng ze met de sambal, koenjit en djahé. Verhit de olie in de pan en en bak er het specerijenmengsel kort in. Voeg de bouillon en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Leg de eieren in de saus en laat ze op matig uur 20 minuten koken tot de saus dik wordt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |