R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
RENDANG VAN EIEREN
gekookte eieren in knoflooksaus, 4 p., Indonesië





10 eieren
3 teentjes knoflook, geperst
2 uien, fijngesneden
2 tl sambal oelek
1 tl laos
1 tl koenjit
1 tl dhahé
2 el zonnebloemolie
 5 dl bouillon
50 g santen


Bereiding


Doe de eieren in een pan en doe er zoveel water bij dat ze net onderstaan. brengt het water aan de kook. Laat de eieren 7 minuten koken.

Spoel de gekookte eieren met koud water. Pel de eieren als ze genoeg zijn afgekoeld.
Prik  de eieren met een vork rondom in zodat ze makkelijker de saus kunnen opnemen.

Vijzel de uisnippers en geperste knoflook fijn en meng ze met de sambal, koenjit en djahé.

Verhit de olie in de pan en en bak er het specerijenmengsel kort in.
Voeg de bouillon en de santen toe en breng het geheel aan de kook.
Leg de eieren in de saus en laat ze op matig uur 20 minuten koken tot de saus dik wordt.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________