R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
QUESO FRESCO
verse kaas, Colombia





8 koppen volle melk
8 el witte wijn of citroensap
een groot stuk kaasdoek of een theedoek
een grote zeef

optioneel:
zout





Bereiding


Neem een grote zeef en bedek die met kaasdoek.
Zet de zeef in een schone gootsteen of plaats de zeef op een grote kom.
 
Giet de melk in een ruime pan en zet die op het fornuis. Verhit de melk op middelhoog vuur tot tegen de kook aan, zo ongeveer 90 C. Je ziet dan wat rimpelingen en kleine bubbeltjes die zich aan de rand van de pan vormen. Gebruik in geval van twijfel een termometer.

Neem de pan van het fornuis en voeg terwijl je rustig roert, de azijn of het citroensap toe. Blijf roeren tot de wei boven komt drijven en de curd naar de bodem van het pannetje zakt. Laat het pannetje vervolgens 15 à 20 minuten ongemoeid.

Giet de inhoud van het pannetje in de zeef.
Voeg er indien gewenst wat zout aan toe.
Neem de kanten van de kaasdoek strak bijeen en knoop ze samen. Pers overtollige vloeistof uit de "buidel".
Plaats een zwaar voorwerp op de buidel, b.v. een gietijzeren pan, zodat er nog meer vocht uit de verse kaas zal verdwijnen (30 à 90 minuten, hoe langer hoe beter).

De kaas kan meteen geconsumeerd worden. Voor niet direckt gebruik : doe de kaas in een luchtdichte verpakking en zet die in de koelkast.
De kaas zal dan nog steviger worden.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________