|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
verse kaas, Colombia 8 koppen volle melk 8 el witte wijn of citroensap een groot stuk kaasdoek of een theedoek een grote zeef optioneel: zout Bereiding Neem een grote zeef en bedek die met kaasdoek. Zet de zeef in een schone gootsteen of plaats de zeef op een grote kom. Giet de melk in een ruime pan en zet die op het fornuis. Verhit de melk op middelhoog vuur tot tegen de kook aan, zo ongeveer 90 C. Je ziet dan wat rimpelingen en kleine bubbeltjes die zich aan de rand van de pan vormen. Gebruik in geval van twijfel een termometer. Neem de pan van het fornuis en voeg terwijl je rustig roert, de azijn of het citroensap toe. Blijf roeren tot de wei boven komt drijven en de curd naar de bodem van het pannetje zakt. Laat het pannetje vervolgens 15 à 20 minuten ongemoeid. Giet de inhoud van het pannetje in de zeef. Voeg er indien gewenst wat zout aan toe. Neem de kanten van de kaasdoek strak bijeen en knoop ze samen. Pers overtollige vloeistof uit de "buidel". Plaats een zwaar voorwerp op de buidel, b.v. een gietijzeren pan, zodat er nog meer vocht uit de verse kaas zal verdwijnen (30 à 90 minuten, hoe langer hoe beter). De kaas kan meteen geconsumeerd worden. Voor niet direckt gebruik : doe de kaas in een luchtdichte verpakking en zet die in de koelkast. De kaas zal dan nog steviger worden. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |