R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
QUESADILLAS

cake, Honduras





1 1/2 kop margerine
3 koppen witte suiker
2 koppen gezeefde bloem
1 kop rijstbloem
1 el bakpoeder
6 eieren op kamertemperatuur
2 koppen lauwwarme melk
2 koppen parmezaan, geraspt
1/2 kop suiker
1/4 kop bloem
1/4 kop sesamzaad


bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een lage glazen ovenschaal in en bestooi die licht met bloem.

Klop in een ruime kom de margerine en 3 koppen suiker schuimig.
Voeg één voor één de eieren toe. Mix ze goed.

Meng de 2 koppen bloem, de rijstbloem en het bakpoeder. Voeg het mengsel afwisselend met de melk aan het margerine-suikermengsel toe.
Roer er de geraspte kaas door.
Doe de massa over in de ovenschaal.

Meng de 1/2 kop suiker, 1/4 kop bloem en het sesamzaad.
Strooi het mengsel gelijkmatig over het beslag in de ovenschaal.

Bak de quesadillas ca 45 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker die je er in het midden insteekt, schoon uitkomt.

Laat de cake helemaal afkoelen en snijd die dan in vierkantjes.


info


Hondurese quesadillas verschillen sterk van de hier bekendere Mexicaanse quesadillas. In Honduras wordt met enchiladas een specifiek Hondurese cake bedoeld, in Mexico staat het woord voor een gevulde tortilla.
 

 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________