R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PUTOK
sterbrood, 22 stuks, Filipijnen

2 1/4 tl droge gist
1/4 kop warm water
1 tl suiker
4 koppen patentbloem
1/4 kop suiker
1 tl zout
1 kop warme melk
4 el gesmolten ongezouten boter
1 ei
 melk voor het bestrijken


Bereiding


Doe de gist, de suiker en 1/4 kop warm water in een kommetje en meng ze. Zet het mengsel terzijde en laat de gist tot onwikkeling komen.

Meng de bloem, de suiker, het zout, het tot ontwikkeling gekomen gistmengsel, de melk, het ei en de boter en kneed ze tot een glad, elastisch deeg of laat het mengen en kneden aan daarvoor geschikte keukenapparatuur over.
Doe het wat plakkerige deeg in een ingevette kom, zet die afgedekt met folie of een doek op een warme plaats en laat het deeg daar rijzen tot het volume verdubbeld is.

Druk luchtbellen die mogelijkerwijs tijdens het rijzen ontstaan zijn uit het deeg.

Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, verdeel die stukken in eenheden van 50 gram en maak ze bolvormig.
Leg de bolletjes op een bakplaat, bedek ze met een doek en laat ze een half uur rusten.

Verwarm de oven voor (180 à 185 C).

Knip met een schaar een kruis in de bovenkant van ieder bolletje.
Bestrijk de bolletjes met melk.

Plaats de bakplaat met de bolletjes in de oven en bak ze goudbruin (25 à 30 minuten).

Bestrijk de gebakken broodjes met boter.
 

Info


Putok of sterbrood is een zoet, Filipijns brood(je) met een unieke kroonvorm boven op het bolletje. Net als pandesal, een ander Filipijns bolletje i(klik hier voor het recept) is het broodje van binnen zacht maar stevig en compact aan de buitenkant.

Putok betekent "explosie".  Het verwijst naar de stoom die uit de top van het broodje komt als gevolg van het aangebracht kruis.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________