|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
PUPUSAS
een soort kleine gevulde tortilla's, 6 stuks, Honduras 2 koppen masa harina 1 1/2 kop warm water 1 tl gemalen komijn zout en peper naar smaak 180 g milde kaas, geraspt: roomkaas, cottage cheese, mozzarella, Zwitserse kaas, of een combinatie van deze soorten optioneel: verse koriander, fijngehakt groene chilipeper, fijngehakt voor erbij: curtido (koolsalade) salsa roja (pittige (dip)saus) Meng de masa harina, komijn, zout en water tot een zacht maar niet plakkerig deeg. Is het deeg te nat, voeg dan wat masa harina toe, is het deeg te droog voeg dan wat water toe (het deeg mag niet scheuren als je het plat drukt). Laat het deeg 10 minuten rusten. Meng indien gewenst de geraspte kaas met fijngehakte koriander en/of fijngehakte groene chilipeper en voeg naar smaak zout en peper toe. Neem voor pupusas met een diameter van 7 1/2 centimeter steeds een halve kop deeg en rol er een balletje van. Druk het balletje met de palm van je hand plat. Schep wat vulling op het midden van het rondje en vouw er het niet met vulling bedekte deeg overheen, zodat de vulling helemaal ingesloten wordt. Druk het deeg weer plat. Houd een dikte aan van een halve centimeter. Bak de pupusas op een hete, licht met olie ingevette grill 3 minuten per kant of tot beide kanten licht-gebruind zijn. Pupusas zijn van origine El Salvadoriaans. In het aangrenzende Honduas zijn ze evenzeer zeer populair. Ze worden (o.a.) heet geserveerd in kleine restaurantjes, "Pupuserias" genaamd, gewoonlijk samen met een koolsalade ("curtido") en een enigszins gekruide tomatensaus ("salsa roja"). Pupusas kunnen ook gevuld worden met vlees, bonen enz. Alternatieve bereidingswijze: druk met je duim een holte in een bolletje deeg. Schep er wat vulling in en sluit het bolletje. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |