R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
PUPUSAS

een soort kleine gevulde tortilla's, 6 stuks, Honduras

2 koppen masa harina
1 1/2 kop warm water
1 tl gemalen komijn
zout en peper naar smaak
180 g milde kaas, geraspt:
roomkaas, cottage cheese, mozzarella, Zwitserse kaas,
 of een combinatie van deze soorten

optioneel:
verse koriander, fijngehakt

groene chilipeper, fijngehakt

voor erbij:
curtido (koolsalade)
salsa roja (pittige (dip)saus)


bereiding


Meng de masa harina, komijn, zout en water tot een zacht maar niet plakkerig deeg. Is het deeg te nat, voeg dan wat masa harina toe, is het deeg te droog voeg dan wat water toe (het deeg mag niet scheuren als je het plat drukt). Laat het deeg 10 minuten rusten.

Meng indien gewenst de geraspte kaas met fijngehakte koriander en/of  fijngehakte groene chilipeper en voeg naar smaak zout en peper toe.

Neem voor pupusas met een diameter van 7 1/2 centimeter steeds een halve kop deeg en rol er een balletje van.
Druk het balletje met de palm van je hand plat.

Schep wat vulling op het midden van het rondje en vouw er het niet met vulling bedekte deeg overheen, zodat de vulling helemaal ingesloten wordt.
Druk het deeg weer plat. Houd een dikte aan van een halve centimeter.  

Bak de pupusas op een hete, licht met olie ingevette grill 3 minuten per kant of tot beide kanten licht-gebruind zijn.


info


Pupusas zijn van origine El Salvadoriaans. In het aangrenzende Honduas zijn ze evenzeer zeer populair. Ze worden (o.a.)  heet geserveerd in kleine restaurantjes, "Pupuserias" genaamd, gewoonlijk samen met een koolsalade ("curtido") en een enigszins gekruide tomatensaus ("salsa roja"). 

Pupusas kunnen ook gevuld worden met vlees, bonen enz.

Alternatieve bereidingswijze: druk met je duim een holte in een bolletje deeg. Schep er wat vulling in en sluit het bolletje.


 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________