R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PULLED CHICKEN
(SLOW COOKERRECEPT)
"uit elkaar getrokken" kip, USA,




 
1 k kipfilet
1 kop (240 ml) (smoked)  BBC-sauce  (zie info)
1/4 kop bruine suiker
1 el worchestershiresauce
1 el rode wijnazijn
1/4 kop olijfolie
2 el italiaanse kruiden
1 teen knoflook, geperst
zout en peper naar smaak


Bereiding


Doe de olijfolie in een kom en roer er de Italiaanse kruiden en de geperste knoflook door.

Voeg de BBQ-sauce, de worcestershiresauce, de wijnazijn en de bruine suiker toe en meng ze met het Italiaanse kruidemengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep/schenk het mengsel in de slow cooker en leg er vervolgens de kipfilets in.

Stel de slow cookertijd in op stand 1 (de lage stand) en de garingstijd op 4 uur.

Neem de kipfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken in draderige stukjes.
Doe de in de pan achtergebleven saus over in een tamelijk brede pan en zet die op het fornuis. Laat de saus op middelhoge temperatuur indikken tot ze enigszins stroperig wordt of tot ze de gewenste dikte heeft bereikt.

Voeg de pulled chicken aan de pan met ingedikte saus toe, meng ze en laat het vlees weer op temperatuur komen.

Pulled chicken is op verschillende manieren te serveren: als onderdeel van een maaltijd, als beleg op een broodje, als vulling voor een tortilla et cetera.  gewoonlijk in combinatie met diverse bijgerechten als sla en "pickels" (ingemaakt augurken, uitjes et cetera). 
 

Info


Amerikaanse BBQ-sauce is gemakkelijk verkrijgbaar maar je kunt die ook zelf bereiden. Klik hier voor het recept.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________