![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
6 p., Turkije 5 flinke preien 3 flinke wortels 3 el kortekorrelrijst (arborio) 3 el suiker 1 1/2 tl zout 1/2 tl (witte) peper 1 el platte peterselie plus extra, gehakt het sap van een halve citroen 2 koppen water 1/4 kop olijfolie Bereiding Maak de preien schoon en snijd ze diagonaal in stukken van 5 centimeter. Maak de wortels schoon en snijd ze diagonaal in schijfjes van 1/2 centimeter. Doe de preien en wortels in een kookpan samen met de ongekookte rijst, suiker, zout, peper en peterselie. Giet er het water en het citroensap bij. Breng de vloeistof aan de kook en verlaag de temperatuur daarna. Laat de stukken/stukjes groente zacht koken tot ze gaar zijn en het water grotendeels is verdampt. Laat de gegaarde groente in de pan met het deksel erop afkoelen tot kamertemperatuur. Giet het water dat zich eventueel nog in de pan bevindt af. Zorg dat de groente daarbij op zijn plaats blijft: leg een bordje op de groente, houd dat bij het afgieten vast en laat het water er langs afvloeien. Giet de olijfolie gelijkmatig over de groente. Beweeg de pan wat voor een verdere verspreiding. Schik de groente op een serveerschaal. Laat de groente voorzichtig uit de pan glijden. Het is de kunst dat te doen zonder het uiteenvallen van de stukken prei. Garneer het groentegerecht met wat verse peterselie. Serveren op kamertemperatuur. |