R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PREIEN EN WORTELS IN OLIJFOLIE
6 p., Turkije

5 flinke preien
3 flinke wortels
3 el kortekorrelrijst (arborio)
3 el suiker

1 1/2 tl zout
1/2 tl (witte) peper
1 el platte peterselie plus extra, gehakt
het sap van een halve citroen
2 koppen water
1/4 kop olijfolie


Bereiding


Maak de preien schoon en snijd ze diagonaal in stukken van 5 centimeter.
Maak de wortels schoon en snijd ze diagonaal in schijfjes van 1/2 centimeter.

Doe de preien en wortels in een kookpan samen met de ongekookte rijst, suiker, zout, peper en peterselie.
Giet er het water en het citroensap bij.
Breng de vloeistof aan de kook en verlaag de temperatuur daarna. Laat de stukken/stukjes groente zacht koken tot ze gaar zijn en het water grotendeels is verdampt.

Laat de gegaarde groente in de pan met het deksel erop afkoelen tot kamertemperatuur.

Giet het water dat zich eventueel nog in de pan bevindt af. Zorg dat de groente daarbij op zijn plaats blijft: leg een bordje op de groente, houd dat bij het afgieten vast en laat het water er langs afvloeien.
Giet de olijfolie gelijkmatig over de groente. Beweeg de pan wat voor een verdere verspreiding.

Schik de groente op een serveerschaal. Laat de groente voorzichtig uit de pan glijden. Het is de kunst dat te doen zonder het uiteenvallen van de stukken prei.

Garneer het groentegerecht met wat verse peterselie.

Serveren op kamertemperatuur.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________