R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
POULET YASSA
kip met uien en citroen, 4 à 6 p., Senegal

900 à 1350 g kippenvlees, in stukken
4 à 6 uien, in dunne ringen
1 à 3 chilipepers, fijngehakt
het sap van 4 à 5 citroenen
1/4 kop pinda- of plantaardige olie
zout en peper, naar smaak
2 el Dijon-mosterd


Bereiding


Doe alle ingrediënten behalve de olie in een grote (glazen) kom en meng ze met elkaar.
Zet de kom in de koelkast en marineer het vlees zeker 4 uur, beter nog een hele nacht.
Neem de stukken kip uit de marinade, droog ze en grill of sauteer ze tot ze mooi gebruind zijn.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan.
Schep met een schuimspaan de uien uit de marinade en doe ze in de pan. Sauteer ze 8 à 10 minuten tot ze gaan karameliseren.
Voeg de marinade en de stukken kip toe. Verlaag de temperatuur en laat het geheel zo'n 30 à 40 minuten sudderen tot het vlees gaar en zacht is.
Kruid het vlees bij met zout en peper, indien nodig.
Serveer poulet yassa met rijst of couscous, fufu (een vaste brij verkregen uit cassave-wortels), bakbananen en/of yams.


Info


Het lang marineren van de stukken kip in citroensap helpt het taaie vlees van gevogelte uit de regio malser te maken.
Je kunt de kip vervangen door vis (poisson yassa). De marineertijd bedraagt dan slechts 30 minuten tot een uur. De gaartijd is dan eveneens veel korter.
Het gerecht wordt ook wel bereid met lams- of schapenvlees.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________