R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip met uien en citroen, 4 à 6 p., Senegal 900 à 1350 g kippenvlees, in stukken 4 à 6 uien, in dunne ringen 1 à 3 chilipepers, fijngehakt het sap van 4 à 5 citroenen 1/4 kop pinda- of plantaardige olie zout en peper, naar smaak 2 el Dijon-mosterd Bereiding Doe alle ingrediënten behalve de olie in een grote (glazen) kom en meng ze met elkaar. Zet de kom in de koelkast en marineer het vlees zeker 4 uur, beter nog een hele nacht. Neem de stukken kip uit de marinade, droog ze en grill of sauteer ze tot ze mooi gebruind zijn. Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan. Schep met een schuimspaan de uien uit de marinade en doe ze in de pan. Sauteer ze 8 à 10 minuten tot ze gaan karameliseren. Voeg de marinade en de stukken kip toe. Verlaag de temperatuur en laat het geheel zo'n 30 à 40 minuten sudderen tot het vlees gaar en zacht is. Kruid het vlees bij met zout en peper, indien nodig. Serveer poulet yassa met rijst of couscous, fufu (een vaste brij verkregen uit cassave-wortels), bakbananen en/of yams. Het lang marineren van de stukken kip in citroensap helpt het taaie vlees van gevogelte uit de regio malser te maken. Je kunt de kip vervangen door vis (poisson yassa). De marineertijd bedraagt dan slechts 30 minuten tot een uur. De gaartijd is dan eveneens veel korter. Het gerecht wordt ook wel bereid met lams- of schapenvlees.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |