![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
POOLSE GEHAKTBALLETJES IN PADDENSTOELENSAUS
4 p.,
Polen
voor de gehaktballetjes: 500 g varkens- of rundergehakt 1 ui, fijngesneden 1 ei 1/2 tl zout 1/2 tl gedroogde marjoraan 1/4 tl zwarte peper plantaardige ollie voor de paddenstoelensaus: 125 g gedroogde wilde paddenstoelen (zie info) 1 ui, fijngesneden 1/2 tl zout 1/4 tl zwarte peper 3 allspicebessen 2 laurierblaadjes 5 jeneverbessen (vers of gedroogd) 125 ml slagroom
Bereiding
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom, giet er 3 koppen water bij en laat ze een nacht lang wellen. De dag erna. Sauteer de stukjes ui in wat olie tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Meng ze als ze wat afgekoeld zijn met de andere ingrediënten voor de gehaktballetjes. Vorm balletjes van de gehaktmassa ter grootte van een walnoot. Verhit wat olie in een pan en bak er de balletjes in (3 à 5 minuten per kant) of bak ze 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 C.). Snijd indien gewenst de gewelde paddenstoelen in stukjes of laat ze "gewoon" heel. Doe de paddenstoelen plus het welwater, het zout, de zwarte peper, de allspicebessen, laurierblaadjes en jeneverbessen in een pan en plaats die op een op matige temperatuur afgestelde hittebron. Laat de inhoud van het pannetje daar onaangeroerd 1 1/2 à 2 uur op smaak komen. Snijd ondertussen een ui fijn en sauteer de stukjes in wat olie tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Voeg ze vervolgens aan de "saus" in het pannetje toe. Laat die als de 1 1/2 à 2 uur om zijn wat afkoelen. Voeg terwijl je voortdurend roert langzaam de room aan de afgekoelde saus toe. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en breng het geheel op temperatuur. Proef of er eventueel nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Poolse gehaktballetjes in paddenstoelensaus kunnen gegeten worden met granen (pearl barley), zaden (boekweit), aardappels, rijst evenals brood én natuurlijk een groentegerecht. Zijn er geen wilde paddenstoelen voorhanden..... dit gerecht is ook heel smakelijk te bereiden met verse "gewone" of kastanjechampignons.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |