R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POMPOEN EN KIKKERERWTENSOEP
voorgerecht, 4 p., Marokko





500 g verse pompoen, in blokjes gesneden
1 à 1 1/2 kop kikkererwten (blik)
een paar takjes verse koriander
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 l groenten- of kippenbouillon
2 à 3 tl honing
1 kaneelstokje
1/2 à 1 tl ras el hanout
1/4 tl gember
1/4 tl kurkuma
1 plukje saffraan
zout en peper

optioneel:
 nootmuskaat
maizena


Bereiding


Verhit de olijfolie in een soeppan en sauteer er op middellaag vuur de uisnippers en knoflook 2 à 3 minuten in.

Voeg de blokjes pompoen, de kikkererwten, de koriander, bouillon, honing, de specerijen en zout en peper naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep op laag vuur met het deksel gedeeltelijk op de pan pruttelen tot de stukjes pompoen net gaar zijn (ca. 15 minuten).

Verwijder het kaneelstokje en de takjes koriander.
Los, als je de soep wat dikker wilt maken wat maizena op in een paar eetlepels afgekoelde bouillon en voeg die aan de soep toe. Roer tot de soep dikker is geworden.
Proe of de soep nog bijgekruid moet worden.

Garneer de soep met wat verse peper, nootmuskaat en korianderblad.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________