|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Marokko 500 g verse pompoen, in blokjes gesneden 1 à 1 1/2 kop kikkererwten (blik) een paar takjes verse koriander 2 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 l groenten- of kippenbouillon 2 à 3 tl honing 1 kaneelstokje 1/2 à 1 tl ras el hanout 1/4 tl gember 1/4 tl kurkuma 1 plukje saffraan zout en peper optioneel: nootmuskaat maizena Bereiding Verhit de olijfolie in een soeppan en sauteer er op middellaag vuur de uisnippers en knoflook 2 à 3 minuten in. Voeg de blokjes pompoen, de kikkererwten, de koriander, bouillon, honing, de specerijen en zout en peper naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur met het deksel gedeeltelijk op de pan pruttelen tot de stukjes pompoen net gaar zijn (ca. 15 minuten). Verwijder het kaneelstokje en de takjes koriander. Los, als je de soep wat dikker wilt maken wat maizena op in een paar eetlepels afgekoelde bouillon en voeg die aan de soep toe. Roer tot de soep dikker is geworden. Proe of de soep nog bijgekruid moet worden. Garneer de soep met wat verse peper, nootmuskaat en korianderblad. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |