R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
POLLO ALLA PARMIGIANA/CHICKEN PARMIGIANA
kip parmigiana, 4 p., Italië




 
2 flinke kipfilets
2 eieren, geklopt
bloem
75 g broodkruim of panko
75 g parmezaan, geraspt
4 el olijfolie
1 à 2 tenen knoflook, geperst
1 tl oregano
350 ml passata
60 à 65 g mozzarella, grof geraspt
zout en peper
1 blikje tomaatblokjes

optioneel:
1 tl basterdsuiker


Bereiding


Verhit 2 eetlepels olie in een steelpannetje en fruit er de geperste knoflook een kleine minuut in zonder die bruin te laten worden.
Voeg de gehakte tomaten, de oregano en zout en peper naar smaak toe.
Laat de saus op lage temperatuur pruttelen tot die dikker geworden is (ca 20 minuten).

Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte doormidden. Spoel ze af en dep ze droog.
Klop dikke stukken met een vleeshamer plat(ter).

Haal de kipfilets aan beide kanten door de bloem. Schud even om overtollige bloem te verwijderen.
Haal de kipfilets vervolgens aan beide kanten door losgklopte ei.
Doop de filets tenslotte aan beide kanten in broodkruim of panko.

Verwarm de oven voor (200 C).

Verhit 2 eetlepel  olie in een ruime koekenpan. Bak er de kipfilets aan beide zijden goud/licht bruin in.

Doe de kipfilets over in een braadslee of lage ovenschaal en giet er de tomatensaus over.
Strooi er de grof geraspte mozzarella en de fijngeraspte parmezaan over.
Plaats de braadslee in het midden van de oven.
 
Neem de braadslee uit de oven als de kazen gesmolten zijn en de kipfilets zijn doorgaard. Reken op 10 à 15 minuten.

Serveer er een salade bij en/of korstig (knoflook)brood en/of frieten.


Info


Pollo alla parmigiana is buiten Italië, met name in Amerika zo populair  geworden dat het alom meer bekend is geraakt als Chicken parmigiana en als een Italiaans/Amerikaans gerecht wordt beschouwd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________