![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I
E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip parmigiana, 4 p., Italië ![]() 2 flinke kipfilets 2 eieren, geklopt bloem 75 g broodkruim of panko 75 g parmezaan, geraspt 4 el olijfolie 1 à 2 tenen knoflook, geperst 1 tl oregano 350 ml passata 60 à 65 g mozzarella, grof geraspt zout en peper 1 blikje tomaatblokjes optioneel: 1 tl basterdsuiker Bereiding Verhit 2 eetlepels olie in een steelpannetje en fruit er de geperste knoflook een kleine minuut in zonder die bruin te laten worden. Voeg de gehakte tomaten, de oregano en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus op lage temperatuur pruttelen tot die dikker geworden is (ca 20 minuten). Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte doormidden. Spoel ze af en dep ze droog. Klop dikke stukken met een vleeshamer plat(ter). Haal de kipfilets aan beide kanten door de bloem. Schud even om overtollige bloem te verwijderen. Haal de kipfilets vervolgens aan beide kanten door losgklopte ei. Doop de filets tenslotte aan beide kanten in broodkruim of panko. Verwarm de oven voor (200 C). Verhit 2 eetlepel olie in een ruime koekenpan. Bak er de kipfilets aan beide zijden goud/licht bruin in. Doe de kipfilets over in een braadslee of lage ovenschaal en giet er de tomatensaus over. Strooi er de grof geraspte mozzarella en de fijngeraspte parmezaan over. Plaats de braadslee in het midden van de oven. Neem de braadslee uit de oven als de kazen gesmolten zijn en de kipfilets zijn doorgaard. Reken op 10 à 15 minuten. Serveer er een salade bij en/of korstig (knoflook)brood en/of frieten. Pollo alla parmigiana is buiten Italië, met name in Amerika zo populair geworden dat het alom meer bekend is geraakt als Chicken parmigiana en als een Italiaans/Amerikaans gerecht wordt beschouwd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |