|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip aan het spit, 4 p., Peru 4 à 6 kipfilets, gehalveerd 3 limoenen 4 tenen knoflook 1 tl komijn 1 tl suiker 2 el verse munt, gehakt 2 tl paprika 1 à 2 tl chilipoeder 1 tl oregano 1 zakje Sazon Goya, optioneel (zie info) 1 el aji panca chile pepper paste (zie info) 1 el sojasaus 1 el azijn 4 el plantaardige olie zout en peper naar smaak 2 à 3 el boter of olijfolie Bereiding Doe de kipfilets in een grote kom en giet er zoveel water bij dat ze onder staan. Voeg 2 à 3 el zout toe en het sap van 2 limoenen. Zet de kom in de koelkast en laat die daar een paar uur tot een hele nacht in staan. Voor de marinade: doe de knoflook, munt, komijn, suiker, paprika, chilipeper, oregano, aji panca pasta, sazon goya, azijn, sojasaus, het sap van de derde limoen en de plantaardige olie in de foodprocessor en maal ze tot een gladde saus. Laat de kipfilets uitlekken en leg ze in een lage, ruime schaal. Giet er de marinade over. Draai de filets om zodat ze aan beide kanten met de marinade gecoat worden. Laat de filets een uur marineren. Verwarm de oven voor (175 C). Verhit op middelhoge temperatuur de boter of olijfolie in een grote koekenpan en sauteer er de kipfilets -zonodig in verschillende rondes- in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Doe de filets over in een braadslee of ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af in de voorverwarmde oven tot ze van binnen gaar zijn. Het vlees mag niet meer rose zijn en vrijkomende sappen moeten helder zijn (8 à 10 minuten). Serveer de filets. Klik hier voor het recept sazon goya. Klik hier voor info over aji panca chile pepper paste. Pollo a la brasa (gemarineerde kip aan het spit) is een moderne klassieker in Peru. De bijzondere smaak van de marinade maakt van een alledaags rotisserie-kippetje iets unieks. Kip aan het spit is voor menig thuiskok ondoenlijk of onmogelijk, maar kipfilets bereid op bovenstaande wijze vormen een heel aardig en evenzeer smakelijk alternatief.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|