R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
POLLO A LA BRASA
kip aan het spit, 4 p., Peru

4 à 6 kipfilets, gehalveerd
3 limoenen
4 tenen knoflook
1 tl komijn
1 tl suiker
2 el verse munt, gehakt
2 tl paprika
1 à 2 tl chilipoeder
1 tl oregano
1 zakje Sazon Goya, optioneel (zie info)
1 el aji panca chile pepper paste (zie info)
1 el sojasaus
1 el azijn
4 el plantaardige olie
zout en peper naar smaak
2 à 3 el boter of olijfolie


Bereiding


Doe de kipfilets in een grote kom en giet er zoveel water bij dat ze onder staan.
Voeg 2 à 3 el zout toe en het sap van 2 limoenen.
Zet de kom in de koelkast en laat die daar een paar uur tot een hele nacht in staan.

Voor de marinade: doe de knoflook, munt, komijn, suiker, paprika, chilipeper, oregano, aji panca pasta, sazon goya, azijn, sojasaus, het sap van de derde limoen en de plantaardige olie in de foodprocessor en maal ze tot een gladde saus.

Laat de kipfilets uitlekken en leg ze in een lage, ruime schaal. Giet er de marinade over.
Draai de filets om zodat ze aan beide kanten met de marinade gecoat worden. Laat de filets een uur marineren.

Verwarm de oven voor (175 C).

Verhit op middelhoge temperatuur de boter of olijfolie in een grote koekenpan en sauteer er de kipfilets -zonodig in verschillende rondes- in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Doe de filets over in een braadslee of ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af in de voorverwarmde oven tot ze van binnen gaar zijn. Het vlees mag niet meer rose zijn en vrijkomende sappen moeten helder zijn (8 à 10 minuten).

Serveer de filets.


Info


Klik hier voor het recept sazon goya.

Klik hier voor info over aji panca chile pepper paste.

Pollo a la brasa (gemarineerde kip aan het spit) is een moderne klassieker in Peru. De bijzondere smaak van de marinade maakt van een alledaags rotisserie-kippetje iets unieks. Kip aan het spit is voor menig  thuiskok ondoenlijk of onmogelijk, maar kipfilets bereid op bovenstaande wijze vormen een heel aardig en evenzeer smakelijk alternatief.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________