R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 POCHERO
stoofpot met kip en groenten, 6 p., Filipijnen





3 el olijfolie
2 bakbananen, gepeld en in stukken gesneden
2 kleine aardappels, in vier stukken gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1800 g kippenpoten, -dijen en -vleugeltjes
120 g chorizo, in stukjes
2 tomaten, in blokjes
1 blik (450 g) kikkererwten, uitgelekt
1 kleine kool, fijngehakt


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan en bak er de bananen en de aardappels in tot de buitenkant krokant is (5 à 7 minuten).

Schep de bananen en aardappels op een bord.

Roerbak de ui en de knoflook in de achtergebleven olie tot de uisnippers glazig zijn (ca 5 minuten).

Voeg de kipdelen en de chorizo toe en kruid ze met zout en peper.
Zet het deksel op de pan en laat ze 5 minuten garen.

Doe zoveel water in de pan dat het kippenvlees ermee bedekt wordt en breng het aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de kip 10 minuten garen.

Voeg de tomaten toe en zet het deksel op de pan.

Voeg na 10 minuten de bananen, aardappels, kikkererwten en kool toe.
Laat de pan met het deksel erop op het vuur staan tot de kool is geslonken en de bananen, aardappels en kikkererwten op temperatuur zijn (ca 5  minuten).

Serveer pochero met rijst.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________