![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
stoofpot met kip en groenten, 6 p., Filipijnen ![]() 3 el olijfolie 2 bakbananen, gepeld en in stukken gesneden 2 kleine aardappels, in vier stukken gesneden 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1800 g kippenpoten, -dijen en -vleugeltjes 120 g chorizo, in stukjes 2 tomaten, in blokjes 1 blik (450 g) kikkererwten, uitgelekt 1 kleine kool, fijngehakt Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote pan en bak er de bananen en de aardappels in tot de buitenkant krokant is (5 à 7 minuten). Schep de bananen en aardappels op een bord. Roerbak de ui en de knoflook in de achtergebleven olie tot de uisnippers glazig zijn (ca 5 minuten). Voeg de kipdelen en de chorizo toe en kruid ze met zout en peper. Zet het deksel op de pan en laat ze 5 minuten garen. Doe zoveel water in de pan dat het kippenvlees ermee bedekt wordt en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip 10 minuten garen. Voeg de tomaten toe en zet het deksel op de pan. Voeg na 10 minuten de bananen, aardappels, kikkererwten en kool toe. Laat de pan met het deksel erop op het vuur staan tot de kool is geslonken en de bananen, aardappels en kikkererwten op temperatuur zijn (ca 5 minuten). Serveer pochero met rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |