![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sie ik bij een van de pliatsok |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
PLIATSOK
cake/dessert, Oekraïne
voor de kaas-kokosballetjes: 1 eigeel 10 el kokosvlokken 250 g cottage cheese voor het deeg: 3 à 4 eieren 5 el melk 1 tl vanille extract 1 tl bakpoeder 450 g bloem 150 ml zure room 250 g suiker 3 el cacaopoeder 100 g roomboter voor de saus: 1 el bloem 2 dl melk 1/2 kop suiker 2 el boter verder: geraspte chocolade bereiding Druk de cottage cheese door een zeef. Voeg de kokosvlokken en de eidooier toe en meng ze met de kaas. Vorm balletjes van het kaasmengsel met een omtrek van ca 3 cm. Leg ze op een bord en zet dat in de diepvries voor de duur van 30 minuten of in de koelkast voor de duur van 1 uur. Meng de zachte boter en de zure room. Voeg terwijl je mixt de eieren, het vanille extract en de suiker toe. Voeg terwijl je roert de melk toe en als die in het mengsel is opgenomen de bloem en het bakpoeder. Kneed de inmiddels stevige massa ofwel het deeg even door en verdeel het in 2 gelijke stukken. Werk het cacaopoeder door één van de twee stukken deeg. Bedek de stukken deeg met plastic folie een laat ze minimaal een half uur rijzen. Verwarm de oven voor (200 C). Vet een cakebakvorm in met boter en leg er het deeg zonder cacaopoeder in één laag in. Leg er het deeg met cacaopoeder in één laag op. Leg de kaas-kokosballetjes op regelmatige afstand van elkaar op het deeg en druk ze er wat in. Bak de cake in de voorverwarmde oven 40 à 45 minuten. Doe ondertussen de bloem en de suiker in een pannetje en meng ze. Voeg de melk toe en breng die terwijl je roert aan de kook. Laat het geheel op lage temperatuur- blijf roeren- dikker worden. Voeg tenslotte de boter toe. Laat de cake afkoelen, bestrijk die met het bloem-suiker-melkmengsel en strooi er geraspte chocolade over. Aarzel je aan deze cake te beginnen......, misschien dat de volgende aanprijzing die ik in één van de pliatsok-recepten tegenkwam, je over de streep kan trekken: "If you want to impress your guests, baking this pliatsok is the best you can do. This Ukrainian dessert works wonders. All your friends and relatives will be delighted". Pliatsok moet zoiets betekenen als zachtheid, morgendauw. Mijn Oekraïens is niet zo goed dat ik dat beamen kan. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |