sie ik bij een van de pliatsok
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PLIATSOK

cake/dessert, Oekraïne


voor de kaas-kokosballetjes:
1 eigeel
10 el kokosvlokken
250 g cottage cheese

voor het deeg:
3 à 4 eieren
5 el melk
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
450 g bloem
150 ml zure room
250 g suiker
3 el cacaopoeder
100 g roomboter

voor de saus:
1 el bloem
2 dl melk
1/2 kop suiker
2 el boter

verder:
 geraspte chocolade


bereiding

Druk de cottage cheese door een zeef.
Voeg de kokosvlokken en de eidooier toe en meng ze met de kaas.
Vorm balletjes van het kaasmengsel met een omtrek van ca 3 cm.
Leg ze op een bord en zet dat in de diepvries voor de duur van 30 minuten of in de koelkast voor de duur van 1 uur.

Meng de zachte boter en de zure room.
Voeg terwijl je mixt de eieren, het vanille extract en de suiker toe.
Voeg terwijl je roert de melk toe en als die in het mengsel is opgenomen de bloem en het bakpoeder.
Kneed de inmiddels stevige massa ofwel het deeg even door en verdeel het in 2 gelijke stukken.
Werk het cacaopoeder door één van de twee stukken deeg.
Bedek de stukken deeg met plastic folie een laat ze minimaal een half uur rijzen.

Verwarm de oven voor (200 C).

Vet een cakebakvorm in met boter en leg er het deeg zonder cacaopoeder in één laag in. Leg er het deeg met cacaopoeder in één laag op.
Leg de kaas-kokosballetjes op regelmatige afstand van elkaar op het deeg en druk ze er wat in.

Bak de cake in de voorverwarmde oven 40 à 45 minuten.

Doe ondertussen de bloem en de suiker in een pannetje en meng ze. Voeg de melk toe en breng die terwijl je roert aan de kook. Laat het geheel op lage temperatuur- blijf roeren- dikker worden. Voeg tenslotte de boter toe.

Laat de cake afkoelen, bestrijk die met het bloem-suiker-melkmengsel en strooi er geraspte chocolade over.


Info


Aarzel je aan deze cake te beginnen......, misschien dat de volgende aanprijzing die ik in één van de pliatsok-recepten tegenkwam, je over de streep kan trekken: "If you want to impress your guests, baking this pliatsok is the best you can do. This Ukrainian dessert works wonders. All your friends and relatives will be delighted".

Pliatsok moet zoiets betekenen als zachtheid, morgendauw. Mijn Oekraïens
is niet zo goed dat ik dat beamen kan.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________