R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

________________
PINDAKIP
hoofdgerecht, 4 p., Caraïben





900 g kipfilet, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gemalen zwarte peper
1 el currypoeder
1 el citroensap
2 el boter of margarine
3 el gehakte tomaat
1 verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
2 el zachte pindakaas
450 ml warm water
zout
takjes koriander

verder:
gebakken bakbanaan
okra


Bereiding


Doe de blokjes kip in een grote kom en roer er de knoflook, de tijm, de zwarte peper, het currypoeder, het citroensap en een beetje zout door.
Bedek de kom met plastic folie en laat de kipblokjes 4 uur marineren.

Smelt de boter of margarine in een grote pan en sauteer er 5 minuten de stukjes ui in.

Voeg de gemarineerde stukjes kip toe en bak ze op middelhoog vuur 10 minuten. Schep ze regelmatig om.

Voeg de stukjes tomaat en de fijngesneden chilipeper toe.

Meng in een kommetje de pindakaas met wat water tot een een egale pasta en voeg die eveneens toe.

Voeg terwijl je roert de rest van het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot de kipblokjes volledig gaar zijn (ca 30 minuten).

Voeg wat water toe als de saus dreigt uit te drogen.

Garneer het gerecht met takjes verse koriander.

Serveer er schijfjes bakbanaan en okra bij.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________