R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ________________
| hoofdgerecht, 4 p., Caraïben 900 g kipfilet, in blokjes 2 teentjes knoflook, geperst 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl gemalen zwarte peper 1 el currypoeder 1 el citroensap 2 el boter of margarine 3 el gehakte tomaat 1 verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden 2 el zachte pindakaas 450 ml warm water zout takjes koriander verder: gebakken bakbanaan okra Bereiding Doe de blokjes kip in een grote kom en roer er de knoflook, de tijm, de zwarte peper, het currypoeder, het citroensap en een beetje zout door. Bedek de kom met plastic folie en laat de kipblokjes 4 uur marineren. Smelt de boter of margarine in een grote pan en sauteer er 5 minuten de stukjes ui in. Voeg de gemarineerde stukjes kip toe en bak ze op middelhoog vuur 10 minuten. Schep ze regelmatig om. Voeg de stukjes tomaat en de fijngesneden chilipeper toe. Meng in een kommetje de pindakaas met wat water tot een een egale pasta en voeg die eveneens toe. Voeg terwijl je roert de rest van het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot de kipblokjes volledig gaar zijn (ca 30 minuten). Voeg wat water toe als de saus dreigt uit te drogen. Garneer het gerecht met takjes verse koriander. Serveer er schijfjes bakbanaan en okra bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |