![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
30 stuks, Polen
voor de aardappel-kaasvulling: 1 el geraspte ui 2 el boter 2 koppen koude gepureerde aardappels 1 kop of meer cottage cheese zout en peper voor de pierogi: 2 1/2 kop bloem 1/2 tl zout 1 ei 2 tl olie 3/4 kop warm water verder: bacon, krokant gebakken en in stukjes gehakt uien, in stukjes gesneden en gebruind in boter Bereiding Bak de uisnippers in boter tot ze zacht zijn en meng ze vervolgens met de aardappels en de kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Meng in een diepe kom de bloem met het zout. Voeg het ei, de olie en het water toe. Kneed de ingrediënten op je werkblad tot een zacht en glad deeg. Kneed niet te lang want dan wordt het deeg hard. Verdeel het deeg in 2 stukken. Laat het deeg afgedekt met een doek zeker 10 minuten rusten. Bestuif je werkblad met bloem en rol één van de stukken deeg uit. Snijd er rondjes uit met een keukenring of een omgekeerd glas. Leg een rondje in de palm van je hand en schep er wat vulling op. Laat de rand vrij. Vouw met je andere hand het rondje zodanig om dat je een halve cirkel krijgt. Druk de randen goed samen met je vingers. Ga zo verder. Leg de pierogi op een met bloem bestoven ondergrond en bedek ze met een theedoek om uitdrogen tegen te gaan. Breng een pan gezouten water aan de kook. Laat met een schuimspaan steeds een paar pierogi in het kokende water zakken en kook ze 3 à 4 minuten. Ze zijn goed als ze blazen gaan vertonen. Roer steeds voorzichtig met een houten lepel door de pan om de pierogi van elkaar gescheiden te houden en te voorkomen dat ze aan de bodem gaan plakken. Laat de gekookte pierogi uitlekken en leg ze in een diep bord. Sprenkel er royaal gesmolten boter over zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Dek ze af en houd ze warm tot alle pierogi gekookt zijn. Serveer de pierogi in een enkele laag in een grote schaal. Sprenkel er nog wat gesmolten boter over en garneer het geheel met de krokante bacon en de in boter gebruinde uisnippers. Pierogi zijn het nationale voedsel van Polen. Pierogi kun je in grote hoeveelheden maken. Je kunt ze invriezen en weer verwarmen zonder kwaliteitverlies. Opgewarmde pierogi worden door velen zelfs meer geapprecieerd dan versgekookte. Dat opwarmen kan op veschillende manieren. Je kunt de pierogi bakken in wat boter of baconvet, verwarmen in de oven of frituren. Met pierogi kun je veel variëren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |