R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PFIFFERLINGSSUPPE
cantharellensoep, Duitsland






800 g cantharellen (zie info)
3 lenteuitjes
3 el zonnebloemolie
1/2 teen knoflook
8 dl kalfs- of runderbouillon
...voor een vegetarische soep: groentebouillon...
3 dl slagroom
2 el peterselie
1 aardappel
zout en peper
2 el droge sherry

voor de garnering:
peterselie, fijngehakt


Bereiding


Snijd de lenteuitjes in ringetjes of stukjes.

Verwijder met keukenpapier vuil van de cantharellen - was ze niet - en snijd eventueel uitgedroogde uiteinden van de paddenstoelstelen af.

Leg 3 kleine paddenstoelen per persoon terzijde en snijd de rest van de paddenstoelen klein.
Schil de aardappel en snijd die in stukjes.
Hak of snijd de peterselie fijn.

Verhit de olie in een soeppan en bak er de lenteuitjes, paddenstoelen en stukjes aardappel een paar minuten in aan.
Voeg dan de bouillon, 2 dl slagroom, de peterselie en geperste of fijngesneden halve teen knoflook toe en breng de soep aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep en breng die op smaak met zout, peper en de sherry.
Serveer de soep

Verhit onderussen 1 el olie in een pannetje en bak er de terzijde gelegde cantharellen 3 à 4 minuten in.

Pureer de soep, breng die op smaak met zout, peper en de sherry en shep die op borden of in kommen. Garneer iedere portie met een deel van de gebakken cantharellen en wat fijngesneden peterselie.


Info


Gebruik voor deze soep zeker voor de helf verse cantharellen. Die kunnen behoorlijk prijzig zijn maar door ze aan te vullen met gedroogde cantharellen die je vooraf laat wellen en/of in potjes geconserveerde cantharellen, vallen de kosten van dit exclusieve soepje uiteindelijk best mee.
 



naar boven
">Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________