|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
PFIFFERLINGSSUPPE
cantharellensoep, Duitsland 800 g cantharellen (zie info) 3 lenteuitjes 3 el zonnebloemolie 1/2 teen knoflook 8 dl kalfs- of runderbouillon ...voor een vegetarische soep: groentebouillon... 3 dl slagroom 2 el peterselie 1 aardappel zout en peper 2 el droge sherry voor de garnering: peterselie, fijngehakt Bereiding Snijd de lenteuitjes in ringetjes of stukjes. Verwijder met keukenpapier vuil van de cantharellen - was ze niet - en snijd eventueel uitgedroogde uiteinden van de paddenstoelstelen af. Leg 3 kleine paddenstoelen per persoon terzijde en snijd de rest van de paddenstoelen klein. Schil de aardappel en snijd die in stukjes. Hak of snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak er de lenteuitjes, paddenstoelen en stukjes aardappel een paar minuten in aan. Voeg dan de bouillon, 2 dl slagroom, de peterselie en geperste of fijngesneden halve teen knoflook toe en breng de soep aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de soep met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep en breng die op smaak met zout, peper en de sherry. Serveer de soep Verhit onderussen 1 el olie in een pannetje en bak er de terzijde gelegde cantharellen 3 à 4 minuten in. Pureer de soep, breng die op smaak met zout, peper en de sherry en shep die op borden of in kommen. Garneer iedere portie met een deel van de gebakken cantharellen en wat fijngesneden peterselie. Gebruik voor deze soep zeker voor de helf verse cantharellen. Die kunnen behoorlijk prijzig zijn maar door ze aan te vullen met gedroogde cantharellen die je vooraf laat wellen en/of in potjes geconserveerde cantharellen, vallen de kosten van dit exclusieve soepje uiteindelijk best mee.
">Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|