|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten 00 |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
PATYCHKY
kalfs/varkensvlees-"sticks"
,4 p., Oekraïne
1350 g kalfsvlees 1350 g mager varkensvlees 6 tenen knoflook, fijngehakt 1 kop water 1 kop wijnazijn 1 tl zout 1 tl peper 2 koppen broodkruim 1 tl currypoeder zout en peper 2 eieren olie 2 middelgrote uien, gehakt 1 el boter, gesmolten Bereiding Snijds het kalfs- en het varkensvlees in blokjes van 2 1/2 cm en doe ze in een kom. Meng de knoflook, het water, de wijnazijn en zout en peper. Giet het mengsel over het vlees. Schep de blokjes vlees om. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren. Rijg de blokjes kalfs- en varkensvlees om en om aan lange houten prikkers. Laat de blokjes goed aansluiten. Laat de onderste 5 centimeter vrij. Deze hoeveelheid vlees is voldoende voor 12 prikkers. Meng het broodkruin, de currypoeder en zout en peper. Klop de eieren los. Haal de prikkers vlees door het broodkruim, dan door het losgklopte ei en vervolgens nóg een keer door het broodkruim. Druk met je handen voorzichtig het broodkruim plat en iedere prikker vlees tot een meer rond geheel. Verhit een laagje olie (ca 3 cm) in een ruime pan en bak/frituur er de prikkers vlees -steeds met een paar tegelijk- in tot ze licht gebruind zijn. Meng de gehakte uien en de gesmolten boter en verdeel de stukjes ui over de bodem van een lage bakvorm of ovenschaal. Leg de prikkers vlees op het laagje uisnippers. Verwarm de oven voor (140 C). Stel de baktijd in op 45 minuten. Controleer of het vlees doorgegaard is. Voeg indien nodig 15 minuten baktijd toe. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |