R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
00



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PATYCHKY

kalfs/varkensvlees-"sticks" ,4 p., Oekraïne


1350 g kalfsvlees
1350 g mager varkensvlees
6 tenen knoflook, fijngehakt
1 kop water
1 kop wijnazijn
1 tl zout
1 tl peper
2 koppen broodkruim
1 tl currypoeder
zout en peper
2 eieren
olie
2 middelgrote uien, gehakt
1 el boter, gesmolten


Bereiding

Snijds het kalfs- en het varkensvlees in blokjes van 2 1/2 cm en doe ze in een kom.

Meng de knoflook, het water, de wijnazijn en zout en peper.
Giet het mengsel over het vlees. Schep de blokjes vlees om.
Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.

Rijg de blokjes kalfs- en varkensvlees om en om aan lange houten prikkers. Laat de blokjes goed aansluiten. Laat de onderste 5 centimeter vrij. Deze hoeveelheid vlees is voldoende voor 12 prikkers.

Meng het broodkruin, de currypoeder en zout en peper.

Klop de eieren los.
Haal de prikkers vlees door het broodkruim, dan door het losgklopte ei en vervolgens nóg een keer door het broodkruim.

Druk met je handen voorzichtig het broodkruim plat en iedere prikker vlees tot een meer rond geheel.
Verhit een laagje olie (ca 3 cm) in een ruime pan en bak/frituur er de prikkers vlees -steeds met een paar tegelijk- in tot ze licht gebruind zijn.

Meng de gehakte uien en de gesmolten boter en verdeel de stukjes ui over de bodem van een lage bakvorm of ovenschaal.
Leg de prikkers vlees op het laagje uisnippers.

Verwarm de oven voor (140 C).

Stel de baktijd in op 45 minuten. Controleer of het vlees doorgegaard is. Voeg indien nodig 15 minuten baktijd toe.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________