R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
PATACONES

 dubbel gebakken bakbananen (plantains), bijgerecht, appetizer, Colombia




 
2 grote plantains
zout naar smaak
olie voor het frituren


Bereiding


Pel/schil de bakbananen en snijd ze overdwars in schijfjes van ca 1 1/2 centimeter.

Verhit op middelhoge temperatuur in een stevige pan voldoende plantaardige olie om er de schijfjes banaan in te kunnen frituren.
Frituur niet meer schijfjes tegelijk dan er in één laag en met wat tussenruimte in de pan naast elkaar kunnen liggen. Neem de schijfjes banaan na 3 à 4 minuten met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en wat afkoelen (3 minuten).

Leg de gefrituurde bakbanaanschijfjes tussen 2 stukken plastic folie en druk ze met een vlak voorwerp zoals de onderkant van een koekenpan, plat tot een dikte van 5 à 6 milimeter.

Dompel de geplette schijfjes banaan in gezouten water, laat dat even afdruppen en leg ze vervolgens met behulp van een tang opnieuw in één laag in de hete olie. Doe dat voorzichtig want de olie kan flink spatten als de schijfjes nog (wat) water vasthouden. Frituur de schijfjes tijdens de tweede ronde ca 3 minuten per kant.

Neem de patacones met de schuimspaan uit de olie en leg ze op een met keukenpapier beklede schaal.
Strooi zout over de patacones en serveer ze warm met bijvoorbeeld guacamole, hogao, tomatensaus of een pittige salsa.....


Info


Patacones worden in heel Colombia in restaurants geserveerd als bijgerecht bij viegerechten of als appetizer met guacamole, hogao of een hete salsa.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________