|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
PATACONES
dubbel gebakken bakbananen (plantains), bijgerecht, appetizer, Colombia 2 grote plantains zout naar smaak olie voor het frituren Pel/schil de bakbananen en snijd ze overdwars in schijfjes van ca 1 1/2 centimeter. Verhit op middelhoge temperatuur in een stevige pan voldoende plantaardige olie om er de schijfjes banaan in te kunnen frituren. Frituur niet meer schijfjes tegelijk dan er in één laag en met wat tussenruimte in de pan naast elkaar kunnen liggen. Neem de schijfjes banaan na 3 à 4 minuten met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en wat afkoelen (3 minuten). Leg de gefrituurde bakbanaanschijfjes tussen 2 stukken plastic folie en druk ze met een vlak voorwerp zoals de onderkant van een koekenpan, plat tot een dikte van 5 à 6 milimeter. Dompel de geplette schijfjes banaan in gezouten water, laat dat even afdruppen en leg ze vervolgens met behulp van een tang opnieuw in één laag in de hete olie. Doe dat voorzichtig want de olie kan flink spatten als de schijfjes nog (wat) water vasthouden. Frituur de schijfjes tijdens de tweede ronde ca 3 minuten per kant. Neem de patacones met de schuimspaan uit de olie en leg ze op een met keukenpapier beklede schaal. Strooi zout over de patacones en serveer ze warm met bijvoorbeeld guacamole, hogao, tomatensaus of een pittige salsa..... Patacones worden in heel Colombia in restaurants geserveerd als bijgerecht bij viegerechten of als appetizer met guacamole, hogao of een hete salsa. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |