![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
PASTELITOS
4 p., Honduras 1 kop rundergehakt 2 el maisolie 1/2 kop ui, in stukjes gesneden 1/4 kop rijpe tomaat. in stukjes gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 kop water met 1 el zout 1/4 tl zwarte peper 1/2 tl zout 1/2 tl tijm 1 tl worchestershire sauce 1/4 tl hete chilisaus 1 grote aardappel, in kleine stukjes gesneden maismeel (maseca) warm water verder: (salade van) fijngesneden kool chi(s)mol of pico de gallo of een "spicy" tomatensaus (droge) kaas, geraspt Verhit de olie in een middelgrote pan en bak er de ui en knoflook een minuut of 3 in. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kook in een pannetje de stukjes aardappel in het gezouten water gaar. Voeg de stukjes aardappel met het overgbleven kookwater aan de pan met het gehakt toe. Voeg ook de stukjes tomaat toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper, tijm, Worchestershire sauce en chilisaus. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen. Neem het deksel van de pan en laat op middelhoge temperatuur het in de pan aanwezige vocht helemaal verdampen. Laat het gehaktmengsel vervolgens in de koelkast afkoelen. Ondertussen.... Doe een hoeveelheid maismeel (maseca) in een kom en voeg beetje bij beetje water toe. Meng het meel met zoveel water dat je er een consistent deeg - deeg dat niet aan je handen blijft plakken- van kunt vormen. Maak balletjes van het deeg en rol die cirkelvormig uit.. Vervolgens.... Schep 1 eetlepel vulling op een helft van iedere deegcirkel. Vouw er de ander helft over heen zodat je halve maantjes krijgt. Verzegel de randen door die met wat water te bevochtigen en vervolgens tussen je vingers samen te drukken. Verhit een laagje maisolie in een kleine pan en bak er op middelhoge temperatuur in kleine hoeveelheden de pasteitjes goukleurig in. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. "Top" de pastelito's met een salade van fijngesneden kool, chi(s)mol of pico de gallo of in plaats van chismol of pico de gallo een "spicy" tomatensaus, bijvoorbeeld tomatenketchup. Serveer ze warm.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |