R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
PASTELITOS
4 p., Honduras

1 kop rundergehakt
2 el maisolie
1/2 kop ui, in stukjes gesneden
1/4 kop rijpe tomaat. in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kop water met 1 el zout
1/4 tl zwarte peper
1/2 tl zout
1/2 tl tijm
1 tl worchestershire sauce
1/4 tl hete chilisaus
1 grote aardappel, in kleine stukjes gesneden
maismeel (maseca)
warm water

verder:
(salade van) fijngesneden kool
chi(s)mol of pico de gallo of een "spicy" tomatensaus
(droge) kaas, geraspt


Bereiding


Verhit de olie in een middelgrote pan en bak er de ui en knoflook een minuut of 3 in.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Kook in een pannetje de stukjes aardappel in het gezouten water gaar.

Voeg de stukjes aardappel met het overgbleven kookwater aan de pan met het gehakt toe.
Voeg ook de stukjes tomaat toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper, tijm, Worchestershire sauce en chilisaus.
Plaats het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Neem het deksel van de pan en laat op middelhoge temperatuur het in de pan aanwezige vocht helemaal verdampen.
Laat het gehaktmengsel vervolgens in de koelkast afkoelen.

Ondertussen....
Doe een hoeveelheid maismeel (maseca) in een kom en voeg beetje bij beetje water toe. Meng het meel met zoveel water dat je er een consistent deeg - deeg dat niet aan je handen blijft plakken- van kunt vormen.

Maak balletjes van het deeg en rol die cirkelvormig uit..

Vervolgens....
Schep 1 eetlepel vulling op een helft van iedere deegcirkel. Vouw er de ander helft over heen zodat je halve maantjes krijgt.
Verzegel de randen door die met wat water te bevochtigen en vervolgens tussen je vingers samen te drukken.

Verhit een laagje maisolie in een kleine pan en bak er op middelhoge temperatuur in kleine hoeveelheden de pasteitjes goukleurig in.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

"Top" de pastelito's met een salade van fijngesneden kool, chi(s)mol of pico de gallo of in plaats van chismol of pico de gallo een "spicy" tomatensaus, bijvoorbeeld tomatenketchup.

Serveer ze warm.


Info












 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________