![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
PANG POENG MET ZOUT VLEES
4 p.,
Suriname
1 kleine pompoen 1 ui, in stukjes gesneden 1 teen knoflook, geperst 2 el suiker 1 1/2 el masala witt of zwarte peper 2 maggiblokjes 400 g zoutvlees 1 volle tl tomatenpuree 3 el zonnebloemolie 1 kopje water Bereiding Kook het zoutvlees om het te ontzouten en zachter te laten worden 30 à 40 minuten. Giet het kookwater af en spoel het vlees met schoon water. Ontdoe de pompoen van de schil en van de zaden en draden binnenin en snijd het vruchtvlees in middelgrote blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook een paar minuten in. Voeg de blokjes zout vlees, de masala en de tomatenpuree toe en een minuut of 5 later de blokjes pompoen. Meng de ingrediënten en breng ze op temperatuur. Voeg de maggiblokjes en een kop heet water toe en roer even. Strooi de suiker en een hoeveelheid peper naar smaak over de ingrediënten en roer nog eens. Plaats het deksel op de pan, verlaag de temperatuur en laat de inhoud 15 minuten rustig pruttelen. Controleer na die 15 minuten of de blokjes pompoen voldoende gaar zijn. Druk een deel van de stukjes pompoen plat om binding van de ingrediënten te bevorderen. Roer nog eens en verhoog daarna de temperuur aanzienlijk om de verdamping van het vocht in de pan te bewerkstelligen. Proef de pangpoeng met zout vlees en breng die zonodig verder op smaak met met zout en peper en eventueel nog met suiker en/of een maggibliokje. Serveer pangpoeng met zout vlees op een bedje bruine rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |