R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PANG POENG MET ZOUT VLEES

4 p., Suriname


1 kleine pompoen
1 ui, in stukjes gesneden
1 teen knoflook, geperst
2 el suiker
1 1/2 el masala
witt of zwarte peper
2 maggiblokjes
400 g zoutvlees
1 volle tl tomatenpuree
3 el zonnebloemolie
1 kopje water

Bereiding

Kook het zoutvlees om het te ontzouten en zachter te laten worden 30 à 40 minuten. Giet het kookwater af en spoel het vlees met schoon water.

Ontdoe de pompoen van de schil en van de zaden en draden binnenin en snijd het vruchtvlees in middelgrote blokjes.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook een paar minuten in.
Voeg de blokjes zout vlees, de masala en de tomatenpuree toe en een minuut of 5 later de blokjes pompoen. Meng de ingrediënten en breng ze op temperatuur.
Voeg de maggiblokjes en een kop heet water toe en roer even.
Strooi de suiker en een hoeveelheid peper naar smaak over de ingrediënten en roer nog eens.

Plaats het deksel op de pan, verlaag de temperatuur en laat de inhoud 15 minuten rustig pruttelen.

Controleer na die 15 minuten of de blokjes pompoen voldoende gaar zijn. Druk een deel van de stukjes pompoen plat om binding van de ingrediënten te bevorderen.

Roer nog eens en verhoog daarna de temperuur aanzienlijk om de verdamping van het vocht in de pan te bewerkstelligen.

Proef de pangpoeng met zout vlees en breng die zonodig verder op smaak met met zout en peper en eventueel nog met suiker en/of een maggibliokje.

Serveer pangpoeng met zout vlees op een bedje bruine rijst.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________