![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Keniaia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
broodjes, 20 of 24 stuks, Filipijnen ![]() 1/4 kop warm water 7 g droge gistkorrels 1 kop lauwwarme melk 60 g boter op kamertemperatuur 2 eieren, geklopt 1/2 kop suiker 18 g zout 950 g broodmeel plux extra 1/2 kop fijn broodkruim Bereiding Doe de gist, een beetje suiker en het lauwwarme water in een kommetje. Zet het terzijde en laat het ongemoeid tot het mengsel flink bubbelt (ca 10 minuten). Meng in een grote kom de melk, boter, eieren, het zout en de rest van de suiker. Voeg het gistmengsel en het broodmeel toe en vorm een samenhangend geheel van de ingrediënten. Kneed de massa vervolgens tot een egaal en elastisch deeg (ca 10 minuten) of laat het mengen en kneden aan daarvoor geschikte keukenapparatuur over. Verdeel het geknede deeg in stukken van 80 gram voor ca 20 broodjes of in stukken van 65 gram voor ca 24 wat kleinere broodjes en maak ze bolvormig. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat -houd daarbij een tussenruimte van 2 1/2 cm aan- en bedek ze met een lichte keukendoek. Laat de bolletjes 1 à 1 1/2 uur rijzen of tot hun volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor (175 C). Verwijder de keukendoek, vernevel (plantenspuit) wat water over de gerezen bolletjes deeg en strooi er vervolgens het broodkruim over. Schuif de plaat de oven in bak de bolletjes 15 à 20 minuten. De broodjes worden vaak warm gegeten maar afgekoeld tot kamertemperatuur zijn ze evenmin te versmaden. Maar of je de verleiding zo lang kunt weerstaan valt nog te bezien...... In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, smaken de broodjes (sal betekent zout) eerder zoet dan zout. In smaak en structuur lijken ze veel op Mexicaan "bolillos" waarvan op deze site ook een recept opgenomen is. Aan pandesal kleef de kwalificatie armeliedenbrood. De reden daarvan is dat deze broodjes, die nagenoeg in iedere Filipijnse bakkerswinkel te koop zijn, ten tijde van de revolutie het goedkope alternatief voor rijst waren. Het broodje kent vandaag de dag tal van variaties maar het gebruikelijkst is het broodje te nuttigen bij een een kop hete koffie en het daar in te dopen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |