R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
PANCIT
roergebakken noedels met varkensvlees en garnalen, 4 p., Filipijnen





200 g rijstnoedels
5 el plantaardige olie
1 kleine ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 tl gemberpoeder
1/2 kop kleine garnalen, gekookt
1 1/2 kop varkensvlees, gekookt en in stukjes
4 koppen paksoi of groene kool, in reepjes gesneden
1/3 kop (80 ml) oestersaus
1/4 kop (60 ml) kippenbouillon
1 tl rode chilivlokken
1 lente-uitje, fijngehakt


Bereiding


Kook in 2 verschillende pannetjes het varkensvlees en de garnalen. Terzijde zetten.

Week de rijstnoedels 20 minuten in warm water. Laat ze vervolgens uitlekken.

Verhit op hoog vuur 3 el olie in een wok of grote koekenpan en sauteer er de noedels 1 minuut in.

Schik de noedels op een platte serveerschaal.

Doe de overige 2 lepels olie in de wok en sauteer er de ui, knoflook, gekookte garnalen en het varkensvlees 1 minuut in.

Roer er de repen paksoi, de oestersaus, de kippenbouillon en de chilivlokken door.

Zet een deksel op de wok en laat het geheel op het vuur staan tot de paksoi geslonken is (1 à 2 minuten).

Schep het mengsel op de noedels.

Garneer met fijngehakte lente-ui.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________