![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
roergebakken noedels met varkensvlees en garnalen, 4 p., Filipijnen ![]() 200 g rijstnoedels 5 el plantaardige olie 1 kleine ui, fijngesneden 4 tenen knoflook, fijngesneden 1/2 tl gemberpoeder 1/2 kop kleine garnalen, gekookt 1 1/2 kop varkensvlees, gekookt en in stukjes 4 koppen paksoi of groene kool, in reepjes gesneden 1/3 kop (80 ml) oestersaus 1/4 kop (60 ml) kippenbouillon 1 tl rode chilivlokken 1 lente-uitje, fijngehakt Bereiding Kook in 2 verschillende pannetjes het varkensvlees en de garnalen. Terzijde zetten. Week de rijstnoedels 20 minuten in warm water. Laat ze vervolgens uitlekken. Verhit op hoog vuur 3 el olie in een wok of grote koekenpan en sauteer er de noedels 1 minuut in. Schik de noedels op een platte serveerschaal. Doe de overige 2 lepels olie in de wok en sauteer er de ui, knoflook, gekookte garnalen en het varkensvlees 1 minuut in. Roer er de repen paksoi, de oestersaus, de kippenbouillon en de chilivlokken door. Zet een deksel op de wok en laat het geheel op het vuur staan tot de paksoi geslonken is (1 à 2 minuten). Schep het mengsel op de noedels. Garneer met fijngehakte lente-ui.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |