R    E    C    E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
OEUFS ON COCOTTE MET CANTHARELLEN EN COMTÉ
4 p., brunch/lunch, Frankrijk





4 eieren
en paar takjes kervel, fijngehakt
1 el olijfolie
10 g boter
100 g cantharellen
20 g comté
zeezout en versgemalen peper


Bereiding


Verwarm de oven voor (170 C.)

Vet 4 ovenbestendige glazen of ramekins in met olijfolie. 
Breek boven iedere ramekin een ei en laat de inhoud van het ei er voorzichtig in glijden, zodat de dooier heel blijft. Kruid de eieren met zout en peper.
 
Zet de ramekins in de oven en bak de eieren 10 à 12 minuten of tot de eieren stevig zijn maar nog zacht in het midden.

Smelt de boter in een pan en bak er op hoge temperatuur de cantharellen 2 à 3 minuten in en breng ze op smaak met zout en peper.

Neem de ramekins uit de oven, verdeel er de gebakken cantharellen over en rasp er de kaas boven.

Garneer de oeufs de cocotte met wat fijngehakte kervel.
 

Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________