![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E,
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| groentensalade met pikante kokosdressing., Indonesië 2 el olie 2 djeroek peroetblaadjes (zie info) 100 g gedroogde geroosterde kokos of 250 g vers geraspte kokos 2 tl asempasta, opgelost in 100 ml warm water 250 g sperziebonen of kousenband 250 g spitskool 200 g taugé zout en peper voor de boemboe: 2 teentjes knofloook 1 tl trassie bakar 1 el goela djawa 1 t gemalen kentjoer (zie info) zout 1 e sambal oelek of 3 chilipepers (lomboks), zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngesneden Bereiding Snijd de sperziebonen of kousenband in stukken en en kook ze beetgaar. Snijd de spitskool in repen en stoom of blancheer ze beetgaar. Vijzel de ingrediënten voor de boemboe tot een smeuige pasta. Fruit in een wok de boemboe in de olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de djeroek peroetblaadjes en de kokos toe en schep het geheel op matige temperatuur een minuur of 3 om. Voeg het asemwater en alle groenten toe. Schep het geheel om tot het water nagenoeg verdampt is (ca 3 minuten). Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en serveer die op kamertemperatuur. Djeroek peroet of kaffir-limoenblaadjes geven een frisse, pittige smaak aan gerechten. Ze worden gewoonlijk meegestoofd en op het einde verwijderd. Gedroogde blaadjes hebben praktisch al hun smaak verloren. Ingevroren blaadje houden hun smaak een stuk beter. Een beetje limoenrasp is een prima vervanger. Heb je verse kentjoer, gebruik die dan. Rasp 3 cm kentjoer fijn en voeg die tegelijk met de djeroek peroetblaadjes en de kokos toe en laat de gemalen kentjoer in de boemboe achterwege.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |