R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E,

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
OERAP
groentensalade met pikante kokosdressing., Indonesië

2 el olie
2 djeroek peroetblaadjes (zie info)
100 g gedroogde geroosterde kokos of 250 g vers geraspte kokos
2 tl asempasta, opgelost in 100 ml warm water
250 g sperziebonen of kousenband
250 g spitskool
200 g taugé
zout en peper

voor de boemboe:
2 teentjes knofloook
1 tl trassie bakar
1 el goela djawa
1 t gemalen kentjoer (zie info)
zout
1 e sambal oelek of 3 chilipepers (lomboks),
zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngesneden


Bereiding


Snijd de sperziebonen of kousenband in stukken en en kook ze beetgaar.
Snijd de spitskool in repen en stoom of blancheer ze beetgaar.

Vijzel de ingrediënten voor de boemboe tot een smeuige pasta.

Fruit in een wok de boemboe in de olie tot de geuren vrijkomen. 
Voeg de djeroek  peroetblaadjes en de kokos toe en schep het geheel op matige temperatuur een minuur of 3 om.

Voeg het asemwater en alle groenten toe. Schep het geheel om tot het water nagenoeg verdampt is (ca 3 minuten).

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Laat de salade afkoelen en serveer die op kamertemperatuur.


Info


Djeroek peroet of kaffir-limoenblaadjes geven een frisse, pittige smaak aan gerechten. Ze worden gewoonlijk meegestoofd en op het einde verwijderd.
Gedroogde blaadjes hebben praktisch al hun smaak verloren. Ingevroren blaadje houden hun smaak een stuk beter.
Een beetje limoenrasp is een prima vervanger.

Heb je verse kentjoer, gebruik die dan. Rasp 3 cm kentjoer fijn en voeg die tegelijk met de djeroek peroetblaadjes en de kokos toe en laat de gemalen kentjoer in de boemboe achterwege.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________