R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
OEKRAÏENSE RODE BIETENSALADE

bijgerecht, 4p., Oekraïne






500 g gekookte en geschilde rode bieten
een handvol walnoten
een handvol gedroogde pruimen
suiker
zout en peper
1 teentje knoflook
mayonaise


bereiding

Rasp de rode bieten.

Breek de walnoten in grove stukken en rooster die in een droge koekenpan.
Voeg de walnoten aan de bietenrasp toe.

Voeg de pruimen -halveer grote exemplaren eerst- eveneens aan de bietenrasp toe.

Pers het teentje knoflook fijn en schep het samen met de mayonaise door het bieten-walnoten-pruimenmengsel.

Breng de salade op smaak met suiker en zout en peper.

Zet de salade in de koelkast en laat de smaken gedurende een paar uur intrekken.

Koud serveren.


Info


Ik snijd de pruimen in kleinere stukken dan het oorspronkelijke recept aangeeft en werk 2 teentjes knoflook door de salade in plaats van 1.
Ik voeg er bovendien een scheutje citroensap aan toe.

De mayonaise zou je kunnen vervangen door volle yoghurt of gewoon weglaten.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________