|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
OEKRAÏENSE RODE BIETENSALADE
bijgerecht, 4p., Oekraïne
500 g gekookte en geschilde rode bieten een handvol walnoten een handvol gedroogde pruimen suiker zout en peper 1 teentje knoflook mayonaise bereiding Rasp de rode bieten. Breek de walnoten in grove stukken en rooster die in een droge koekenpan. Voeg de walnoten aan de bietenrasp toe. Voeg de pruimen -halveer grote exemplaren eerst- eveneens aan de bietenrasp toe. Pers het teentje knoflook fijn en schep het samen met de mayonaise door het bieten-walnoten-pruimenmengsel. Breng de salade op smaak met suiker en zout en peper. Zet de salade in de koelkast en laat de smaken gedurende een paar uur intrekken. Koud serveren. Ik snijd de pruimen in kleinere stukken dan het oorspronkelijke recept aangeeft en werk 2 teentjes knoflook door de salade in plaats van 1. Ik voeg er bovendien een scheutje citroensap aan toe. De mayonaise zou je kunnen vervangen door volle yoghurt of gewoon weglaten. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |