|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
OEKRAÏENSE HONING-UIENSAUS
(LUKOVEY VZHAR)
Oekraïne
2 à 3 el plantaardige olie 3 grote uien 180 ml runder, kippen of groentenbouillon 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 1/2 à 2 el honing 1 1/2 el dijon-mosterd (fijn of korrelig) 3 à 4 el ciderazijn bereiding Snijd de uien in kwarten en snijd de kwarten in dunne reepjes. Verhit op middelhoog vuur de olie in een brede koekenpan en sauteer er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat de bouillon tot de helft reduceren. Voeg de mosterd, honing, azijn en zout en peper naar smaak toe. Laat op lage temperatuur de saus 10 à 15 minuten pruttelen. Het vocht zal daarbij bijna helemaal verdampen. Neem de pan met saus van het fornuis. Laat de saus 10 à 15 minuten op smaak komen. Serveer de saus warm maar niet heet. Deze saus is een ware Oekraiense "traditional", een begeleider van zowel groenten als vleesgerechten. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |