|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
OEKRAÏENS KNOFLOOKBROOD
(PAMPUSHKY)
10 broodjes, Oekraïne
500 g tarwebloem 10 g gedroogde gist 1 tl suiker 10 g zout 25 g knoflook 1/2 bosje peterselie, fijngehakt 1 ei 4 el zonnebloemolie plus extra 260 ml lauwwarm water bereiding Doe het lauwwarme water in een kom en los er de gist en de suiker in op. Wacht 5 minuten en roerv er dan 250 g bloem door. Bedek de kom met plastic folie. Zet de kom in de koelkast en laat die daar overnachten. De volgende dag. Voeg de rest van de bloem en het zout toe en kneed de massa op een met bloem bestoven werkvlak tot een egaal en soepel deeg. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er bolletjes van. Leg de bolletjes met wat tussenruimte in een ronde of zo je wilt rechthoekige (2 rijen van 5) bakvorm en laat ze afgedekt op een warme plaats rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Verwarm de oven voor op 200 C. Bestrijk de gerezen broodjes met losgeklopt ei. Zet ze in de oven en bak ze tot ze een goudbruin kleuren (20 à 25 minuten). Doe ondertussen de olie in een kommetje en roer er de knoflook, de fijngehakte peterselie en royaal zeezout door. Neem de broodjes uit de oven en bestrijk ze meteen met het knoflookmengsel. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |