R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
OEKRAÏENS KNOFLOOKBROOD (PAMPUSHKY)

 10 broodjes, Oekraïne






500 g tarwebloem
10 g gedroogde gist
1 tl suiker
10 g zout
25 g knoflook
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
1 ei
4 el zonnebloemolie plus extra
260 ml lauwwarm water


bereiding

Doe het lauwwarme water in een kom en los er de gist en de suiker in op.
Wacht 5 minuten en roerv er dan 250 g bloem door.
Bedek de kom met plastic folie. Zet de kom in de koelkast en laat die daar overnachten.

De volgende dag.
Voeg de rest van de bloem en het zout toe en kneed de massa op een met bloem bestoven werkvlak tot een egaal en soepel deeg.

Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes met wat tussenruimte in een ronde of zo je wilt rechthoekige (2 rijen van 5) bakvorm en laat ze afgedekt op een warme plaats rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bestrijk de gerezen broodjes met losgeklopt ei. Zet ze in de oven en bak ze tot ze een goudbruin kleuren (20 à 25 minuten).

Doe ondertussen de olie in een kommetje en roer er de knoflook, de fijngehakte peterselie en royaal zeezout door.

Neem de broodjes uit de oven en bestrijk ze meteen met het knoflookmengsel.


Info


 










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________