R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NORMANDISCHE QUICHE MET LIVAROT
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk

1 rol bladerdeeg
5 dl slagroom (50cl)
200 g gekookte ham, in blokjes
2 uien, fijngesneden
150 g gruyère
1/2 livarot-kaasje
6 eieren
2 el gedroogde oregano
zout en peper
olie 


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Bak de uien in wat olie goudkleurig.
Ontvet de blokjes ham door ze enige tijd op matige temperatuur te bakken.

Klop in een ruime kom de eieren los. Voeg de slagroom, livarot, gruyère, oregano, zout en peper naar smaak plus de stukjes ham en ui toe en meng al deze ingrediënten.

Bekleed een quichebakvorm met het bladerdeeg en "stort" er het mengsel in.

Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 45 minuten. Doe als de 45 minuten om zijn de "prikkerproef" om vast te stellen of de quiche gaar is. Dat is het geval als een prikker die je in het midden van het baksel steekt, er schoon uitkomt. Zo niet, verleng dan de baktijd.


Info










HomeHome

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________