|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
NIGERIAANSE SALADE
4 p., Nigera 1 middelgrote krop sla 5 middelgrote wortels 4 kleine aardappels 2 komkommers 3 eieren 1 blik of pot gebakken bonen in tomatensaus (ca 400 g) 200 g zoete mais (blik of pot) 5 (plum) tomaten dressing: Ceasar Salad dressing of mayonaise Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in stukjes. Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze. Schrap de wortels en rasp ze. Snijd de komkommers doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in reepjes. Je kunt indien gewenst de komkommers eerst schillen maar dan wordt de salade wel minder kleurrijk. Snijd de tomaten in stukjes. Verwijder het zaad. Laat de mais goed uitlekken. Neem een grote saladekom. Schep alle ingrediënten met uitzondering van de eieren in kleine hoeveelheden in de kom. Snijd de eieren in plakjes en leg er die bovenop. Zet de kom bedekt met clingfilm in de koelkast. Laat de smaken gedurende minimaal 1 uur intrekken. Serveer de salade met een dressing naar keuze -Caesar salad dressing past er mooi bij- of met mayonaise. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |