R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NIGERIAANSE SALADE

4 p., Nigera





1 middelgrote krop sla
5 middelgrote wortels
4 kleine aardappels
2 komkommers
3 eieren
1 blik of pot gebakken bonen in tomatensaus (ca 400 g)
200 g zoete mais (blik of pot)
5 (plum) tomaten

dressing:
Ceasar Salad dressing of mayonaise


bereiding


Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in stukjes.
Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze. 
Schrap de wortels en rasp ze.
Snijd de komkommers doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in reepjes. Je kunt indien gewenst de komkommers eerst schillen maar dan wordt de salade wel minder kleurrijk.
Snijd de tomaten in stukjes. Verwijder het zaad.
Laat de mais goed uitlekken.

Neem een grote saladekom. Schep alle ingrediënten met uitzondering van de eieren in kleine hoeveelheden in de kom.
Snijd de eieren in plakjes en leg er die bovenop.
Zet de kom bedekt met clingfilm in de koelkast. Laat de smaken gedurende minimaal 1 uur intrekken.

Serveer de salade met een dressing naar keuze -Caesar salad dressing past er mooi bij-  of met mayonaise.


info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________