R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
NEPALESE KOMKOMMERSALADE
Nepal





1 komkommer
1 el sesamzaad
1/2 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
2 groene chilipepers, in de lengte gesneden
1/2 tl fenegriekzaad
een snuf kurkuma
een snuf chilipoeder
1 à 2 el olie
zout naar smaak
1 tl citoensap


Bereiding


Was de komkommer en snijd die in de lengte doormidden. Knijp overtollig water uit de helften, snijd die in stukjes van gewenste grootte en doe ze in een kom.

Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan, voeg er alle ingrediënten behalve de komkommer en het citroensap aan toe en bak ze tot hun aroma vrijkomt. Doe het mengsel, als het wat is afgekoeld, in de kom met de stukjes komkommer. Voeg ook het citroensap toe en schep de ingrediënten in de kom om tot ze goed gemengd zijn.

Zet de salade in de koeling en laat die daar vóór consumptie enige tijd staan zodat de smaken in kunnen trekken.


Info

In plaats van water uit de komkommerhelften knijpen kun je met een (thee)lepeltje het zaad uit beide helften schrapen. Met het zaad raak je ook (een deel) overtollig water kwijt en de komkommer behoudt stevigheid.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________