![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Nepal ![]() 1 komkommer 1 el sesamzaad 1/2 tl komijnzaad 1 tl mosterdzaad 2 groene chilipepers, in de lengte gesneden 1/2 tl fenegriekzaad een snuf kurkuma een snuf chilipoeder 1 à 2 el olie zout naar smaak 1 tl citoensap Bereiding Was de komkommer en snijd die in de lengte doormidden. Knijp overtollig water uit de helften, snijd die in stukjes van gewenste grootte en doe ze in een kom. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan, voeg er alle ingrediënten behalve de komkommer en het citroensap aan toe en bak ze tot hun aroma vrijkomt. Doe het mengsel, als het wat is afgekoeld, in de kom met de stukjes komkommer. Voeg ook het citroensap toe en schep de ingrediënten in de kom om tot ze goed gemengd zijn. Zet de salade in de koeling en laat die daar vóór consumptie enige tijd staan zodat de smaken in kunnen trekken. In plaats van water uit de komkommerhelften knijpen kun je met een (thee)lepeltje het zaad uit beide helften schrapen. Met het zaad raak je ook (een deel) overtollig water kwijt en de komkommer behoudt stevigheid.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |