![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p., Indonesië ![]() 300 g rijst 250 g kipfilet, in blokjes 100 g gekookte ham in smalle repen 2 preien 2 uien 2 teentjes knoflook 100 g garnalen 4 eieren 1 à 2 tl sambal oelek 2 el (zoute) ketjap 2 tl laos 2 tl ketoembar 2 tl djahé 1 el gedroogde selderij 1 kippenbouillonblokje een paar el mais- of zonnebloemolie zout naar smaak optioneel: 200 g witte kool, in dunne reepjes gesneden 100 g taugé Bereiding Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking) geruime tijd vóór je de nasi gaat bereiden want de rijst moet droog en koel zijn om goed gebakken te kunnen worden. Bak een omelet van de eieren. Rol de omelet op en snijd die in reepjes of stukjes. Snijd de uien fijn. Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok en bak er de stukjes ui samen met de geperste knoflook in. Draai het vuur laag en voeg laos, djahé, ketoembar en sambal oelek aan het ui-knoflookmengsel toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Zet het vuur wat hoger en voeg de ketjap en de kippenblokjes toe. Voeg als het vlees gaar is beetje bij beetje de rijst toe en laat die onder voortdurend omscheppen meebakken en warm worden. Voeg de witte kool en de prei toe en bak ze vijf minuten mee. Voeg de taugé, de garnalen en de omeletreepjes toe. Schep ze door de nasi en bak ze 2 minuten mee. Voeg tenslotte de selderij toe en schep de nasi goreng nog eens om. Serveer bij de nasi (kip)sáté en een groetengerecht, bijvoorbeeld toemis-boontjes. Maak de satésaus zelf, daar kan geen instant tegen op. En als je eens lekker uit wilt pakken, wat dacht je van extra's als gebakken uitjes, seroendeng, kroepoek, atjar tjampoer, augurkjes, schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, kokos enzovoorts.... naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |