R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 NASI GORENG
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Indonesië





300 g rijst
250 g kipfilet, in blokjes
100 g gekookte ham in smalle repen
2 preien
2 uien
2 teentjes knoflook
100 g garnalen
4 eieren
1 à 2 tl sambal oelek
2 el (zoute) ketjap
2 tl laos
2 tl ketoembar
2 tl djahé
1 el gedroogde selderij
1 kippenbouillonblokje
een paar el mais- of zonnebloemolie
zout naar smaak

optioneel:
200 g witte kool, in dunne reepjes gesneden
100 g taugé


Bereiding


Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking) geruime tijd vóór je de nasi gaat bereiden want de rijst moet droog en koel zijn om goed gebakken te kunnen worden.

Bak een omelet van de eieren. Rol de omelet op en snijd die in reepjes of stukjes.

Snijd de uien fijn.
Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak er de stukjes ui samen met de geperste knoflook in.
Draai het vuur laag en voeg laos, djahé, ketoembar en sambal oelek aan het ui-knoflookmengsel toe.
Verkruimel het bouillonblokje boven de wok.
Zet het vuur wat hoger en voeg de ketjap en de kippenblokjes toe.
Voeg als het vlees gaar is beetje bij beetje de rijst toe en laat die onder voortdurend omscheppen meebakken en warm worden.
Voeg de witte kool en de prei toe en bak ze vijf minuten mee.
Voeg de taugé, de garnalen en de omeletreepjes toe. Schep ze door de nasi en bak ze 2 minuten mee.
Voeg tenslotte de selderij toe en schep de nasi goreng nog eens om.


Info


Serveer bij de nasi (kip)sáté en een groetengerecht, bijvoorbeeld toemis-boontjes. Maak de satésaus zelf, daar kan geen instant tegen op.
En als je eens lekker uit wilt pakken, wat dacht je van extra's als gebakken uitjes, seroendeng, kroepoek, atjar tjampoer, augurkjes, schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, kokos enzovoorts.... 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________