![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipij Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"spicy" walnotendip, meze, 6 p., Turkije ![]() 1 kop gepelde walnoten 1 tl komijnzaad 1 à 2 tl kirmizi biber of 1 à 2 verse rode chilies of 1 tl chilipoeder 1 à 2 tenen knoflook 1 snee brood van een dag oud 1 à 2 el tomatenpuree 1 à 2 tl suiker 2 el granaatappelsiroop of het sap van 1 citroen 1/2 kop olijf- of zonnebloemolie zout en versgemalen zwarte peper een paar takjes platte peterselie voor erbij: repen pitabrood Bereiding Besprenkel de snee brood met water. Knijp er na een paar minuten het water uit. Rooster het komijnzaad in een droge pan. Vijzel de walnoten samen met het komijnzaad, de kirmizi biber of de chili en de knoflook. Voeg het uitgeknepen brood toe en vijzel de ingrediënten tot een pasta. Voeg de tomatenpuree, de suiker en de granaatappelsiroop of het citroensap toe. Giet er vervolgens, terwijl je doorgaat met vijzelen, langzaam de olijfolie bij. Breng de dip op smaak met zout en peper Schep de dip in een kom. Giet voor een langer behoud wat olijfolie over de dip. Garneer met wat takjes peterselie. Je kunt natuurlijk alle ingrediënten in de blender doen maar vijzelen maakt volgens veel koks de natuurlijke oliën en de smaak van de noten beter vrij. Muhammara wordt gewoonlijk geserveerd met geroosterd platbrood of stukken korstig brood. Het wordt ook geserveerd als bijgerecht bij gegrild en/of gebarbecued vlees. De van oosprong Arabische dip wordt traditioneel bereid met granaatappelsiroop maar vandaag de dag ook met citroensap. |