R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipij
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MUHAMMARA
"spicy" walnotendip, meze, 6 p., Turkije





1 kop gepelde walnoten
1 tl komijnzaad
1 à 2 tl kirmizi biber of 1 à 2 verse rode chilies of 1 tl chilipoeder
1 à 2 tenen knoflook
1 snee brood van een dag oud
1 à 2 el tomatenpuree
1 à 2 tl suiker
2 el granaatappelsiroop of het sap van 1 citroen
1/2 kop olijf- of zonnebloemolie
zout en versgemalen zwarte peper
een paar takjes platte peterselie

voor erbij:
repen pitabrood


Bereiding


Besprenkel de snee brood met water. Knijp er na een paar minuten het water uit.

Rooster het komijnzaad in een droge pan.

Vijzel de walnoten samen met het komijnzaad, de kirmizi biber of de chili en de knoflook.
Voeg het uitgeknepen brood toe en vijzel de ingrediënten tot een pasta.

Voeg de tomatenpuree, de suiker en de granaatappelsiroop of het citroensap toe.

Giet er vervolgens, terwijl je doorgaat met vijzelen, langzaam de olijfolie bij.

Breng de dip op smaak met zout en peper Schep de dip in een kom.

Giet voor een langer behoud wat olijfolie over de dip. Garneer met wat takjes peterselie.


Info


Je kunt natuurlijk alle ingrediënten in de blender doen maar vijzelen maakt volgens veel koks de natuurlijke oliën en de smaak van de noten beter vrij.

Muhammara wordt gewoonlijk geserveerd met geroosterd platbrood of stukken korstig brood. Het wordt ook geserveerd als bijgerecht bij gegrild en/of gebarbecued vlees.
De van oosprong Arabische dip wordt traditioneel bereid met granaatappelsiroop maar vandaag de dag ook met citroensap.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________