R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 MTORI
bananen en vleessoep, ontbijt/hoofdgerecht, 4 p., Tanzania

1 k short ribs (rund) (zie info)
2 tl zout
10 groene bananen (plantain), gepeld en in schijven
4 middelgrote aardappels, geschild
2 middelgrote uien, gepeld en grof gesneden
1 el boter
zout en peper

eventueel:
kokosmelk


Bereiding


Neem een grote pan en doe er de short ribs, het zout en voldoende water in en breng het geheel aan de kook. Schep eventueel schuim dat vrijkomt af.
Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel gedeeltelijk op de pan 1 à 1 1/2 uur zachtjes garen.

Voeg de bananen, aardappels en uien toe en gaar ze 30 minuten mee.

Neem de short ribs uit de pan en snijd het vlees van de botten.
Verwijder het vet, pezen etc. en snijd het vlees in eetbare stukken.
Pureer de soep en voeg vervolgens het vlees toe.
Roer de boter door de soep.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Som wordt er tegen het einde van de kooktijd kokosmelk toegevoegd.


Info


In Tanzania wordt deze soep  in een kleipot boven open vuur bereid en alle ingrrediënten worden tegelijkertijd in de pot gedaan. Bij het snijden van het vlees worden vet en dergelijke niet verwijderd.

Short ribs (rund) zijn het equivalent van spare ribs (varken).


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________