![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht/nagerecht, 4 p., Polen ![]() 500 g morellen 5 el suiker of meer naar smaak 1/2 kop room 1 tl tarwebloem kaneel, naar smaak optioneel: sinaasappelschil pasta, soort naar keuze Bereiding Was de morellen en ontpit ze. Doe de helft van de kersen in een pan. Giet er zoveel water bij dat ze half onder staan. Voeg 5 theelepels suiker toe en breng het geheel aan de kook. Laat de morellen 2 à 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en vul het water aan tot de kersen net onder staan. Voeg de rest van de suiker en de kaneel toe. Roer een theelepel bloem door een halve kop room en voeg het mengsel aan de soep toe. Laat de soep, terwijl je voortdurend roert, opnieuw 2 à 3 minuten koken. Proef de soep en voeg eventueel nog suiker toe. Verdeel de niet gekookte kersen over 4 borden en schep er de soep over. Strooi er, indien gewenst, wat geraspte sinaasappelschil over. Deze kersensoep kan als voorgerecht én als nagerecht geserveerd worden en zowel warm als koud gegeten worden. Als warm voorgerecht wordt er vaak pasta aan de soep toegevoegd of erbij geserveerd. Op warme dagen is koude morellensoep een heerlijk nagerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |