R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MORELLEN-KERSENSOEP
voorgerecht/nagerecht, 4 p., Polen





500 g morellen
5 el suiker of meer naar smaak
1/2 kop room
1 tl tarwebloem
kaneel, naar smaak

optioneel:
sinaasappelschil
pasta, soort naar keuze


Bereiding


Was de morellen en ontpit ze.
Doe de helft van de kersen in een pan. Giet er zoveel water bij dat ze half onder staan.
Voeg 5 theelepels suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de morellen 2 à 3 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en vul het water aan tot de kersen net onder staan.
Voeg de rest van de suiker en de kaneel toe.

Roer een theelepel bloem door een halve kop room en voeg het mengsel aan de soep toe.
Laat de soep, terwijl je voortdurend roert, opnieuw 2 à 3 minuten koken.
Proef de soep en voeg eventueel nog suiker toe.
Verdeel de niet gekookte kersen over 4 borden en schep er de soep over.
Strooi er, indien gewenst, wat geraspte sinaasappelschil over.


Info


Deze kersensoep kan als voorgerecht én als nagerecht geserveerd worden en zowel warm als koud gegeten worden.
Als warm voorgerecht wordt er vaak pasta aan de soep toegevoegd of erbij geserveerd.
Op warme dagen is koude morellensoep een heerlijk nagerecht.





















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________