R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| visstew, 4 p., Brazilië 675 g snapper, dorade, zalm of zeeduivelfilet het sap van 2 limoenen 1 tl zout 1 tl versgemalen peper 2 tl knoflook, geperst 2 el olijfolie 1 rode paprika, in dunne repen 1 groene paprika, in dunne repen 1 grote ui, in dunne ringen 2 tomaten, in dunne schijfjes 4 of 5 lente-uitjes, zowel het witte als het groene gedeelte, fijngehakt 1 bosje koriander, grof gehakt 2 tl paprika 1/2 à 1 tl chilipeper 2 1/2 kop kokosmelk 3 el palmolie Bereiding Snijd de visfilets in stukken en doe ze in een kom. Voeg er het limoensap, zout, gemalen peper en de knoflook aan toe. Schep de vis voorzichtig om. Bedek de kom met plastic folie en laat de vis in de koelkast zeker een paar uur marineren. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de bodem van een grote pan. Leg de helft van de repen paprika, de schijfjes tomaat en de in ringen gesneden ui in de pan. Bedek de groenten met de vis en giet er de marinade over. Leg de rest van de paprika's, uien en de tomaten op de vis. Strooi de gehakte lente-ui en de helft van de koriander over de groenten. Klop paprika- en chilipoeder door de kokosmelk en giet het mengsel over de groenten in de pan. Sprenkel er tenslotte de palmolie over. Zet de pan op het fornuis en breng de inhoud op temperatuur. Draai het vuur vervolgens laag en laat de stew met het deksel op de pan 30 à 40 minuten sudderen. Neem na 15 minuten het deksel van de pan. Strooi vlak voor het serveren de rest van de koriander over de hete stew. Serveer moqueca de peixe met rijst of farofa de dendê en gebakken plantains (bakbananen). Visstew wordt veel gegeten in Brazilië. Iedere regio heeft zijn eigen varianten. Bovenstaand recept met kokosmelk en palmolie is typerend voor het noordelijke Bahia. De stew wordt daar geserveerd met witte rijst, farofa de dendê en gefituurde plantains. Plantains lijken op bananen. Ze zijn echter niet eetbaar zonder bereiding (koken, bakken, frituren). Voor farofa de dendê heb je nodig: 1/4 kop boter een 1/2 witte ui 1 1/2 tl dendê-olie (palmolie) 100 g gedroogde garnaal 2 1/2 kop cassave meel een beetje zout Verhit de palmolie in een grote koekenpan. Bak er de uisnippers in tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de gedroogde garnaal toe en meng die met de ui. Voeg terwijl je roert geleidelijk het cassavemeel toe. Kruid de farofa als die alle olie opgenomen heeft, droog wordt en in korrels uiteenvalt, met zout. Rooster de farofa de dendê onder voortdurend roeren nog een paar minuten. Zie voor farofa (basisbereiding) het betreffende recept op deze site. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |