R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MOLHO DE PIMENTA E LIMÀO
  peper en limoensaus ( 1 kop), Brazilië





2 jalapeño-pepers of 1 el tabasco-saus
1 kleine (rode) ui
2 teentjes knoflook
1/2 tl zout
60 ml limoen- of citroensap


Bereiding


Snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Snijd de helften in wat kleinere stukken.
Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd ze in grove stukken.
Pers de limoen(en) of citroen(en) uit.

Doe de pepers, ui, knoflook, het limoen- of citroensap en het zout in de keukenmachine en blend ze tot een egale saus.

Laat de saus vóór gebruik op kamertemperatuur komen.


Info


Deze peper en limoensaus kun je serveren bij diverse Braziliaanse gerechten zoals feijoada completa, lombo de porco assado en moqueca de peixe.

De saus blijft een week goed in de koelkast.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________