R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
| Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| peper en limoensaus ( 1 kop), Brazilië 2 jalapeño-pepers of 1 el tabasco-saus 1 kleine (rode) ui 2 teentjes knoflook 1/2 tl zout 60 ml limoen- of citroensap Bereiding Snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Snijd de helften in wat kleinere stukken. Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd ze in grove stukken. Pers de limoen(en) of citroen(en) uit. Doe de pepers, ui, knoflook, het limoen- of citroensap en het zout in de keukenmachine en blend ze tot een egale saus. Laat de saus vóór gebruik op kamertemperatuur komen. Deze peper en limoensaus kun je serveren bij diverse Braziliaanse gerechten zoals feijoada completa, lombo de porco assado en moqueca de peixe. De saus blijft een week goed in de koelkast.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |