|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Turkije, linzensoep, 6 p 400 g rode linzen 2 l kippenbouillon (van bouillonblokjes) 1 klein blikje tomatenpuree 1 wortel 2 kleine uien 1 aardappel 2 tenen knoflook een snufje suiker een scheutje citroen 1 tl komijn 1 tl gemalen gedroogde chilipepertjes 2 el verse munt of 1 el gedroogde munt zout en (eventueel) zwarte peper Bereiding Snipper de uien en pers de knoflook. Fruit in een soeppan de uien en knoflook in wat olijfolie. Voeg de komijn en rode peper toe en laat die even meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Spoel de linzen met lauw water en voeg ze aan de bouillon toe. Schil de aardappel en de wortel, snijd ze in stukjes en voeg ze eveneens toe. Doe het deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken tot alle ingrediënten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een scheutje citroensap aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en (eventueel) nog wat peper. Breng de soep weer op temperatuur en roer er de munt door, Deze lekker en gezonde, typisch Turkse soep smaakt goed met een Turkse pide die even in de oven warm gemaakt is. In verschillende recepten voor mercimek corbasi komt de aardappel en de wortel niet voor evenmin als de komijn maar zo vind ik de soep het lekkerst. Als je je exact aan de hoeveelden houdt die in het recept vermeld staan, krijg je een bijzonder dikke soep, te dik naar mijn zin. Met een extra liter bouillon is dat "probleem" echter zo opgelost. De soep die je eventueel overhoudt, smaakt de volgende dag zo mogelijk nog beter.
| Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |