R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten








































 
 MERCIMEK CORBASI
Turkije, linzensoep, 6 p

reeks 515 (141K)



400 g rode linzen
2 l kippenbouillon (van bouillonblokjes)
1 klein blikje tomatenpuree
1 wortel
2 kleine uien
1 aardappel
2 tenen knoflook
een snufje suiker
een scheutje citroen
1 tl komijn
1 tl gemalen gedroogde chilipepertjes
2 el verse munt of 1 el gedroogde munt
zout en (eventueel) zwarte peper


Bereiding


Snipper de uien en pers de knoflook. Fruit in een soeppan de uien en knoflook in wat olijfolie.
Voeg de komijn en rode peper toe en laat die even meefruiten.
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Spoel de linzen met lauw water en voeg ze aan de bouillon toe.
Schil de aardappel en de wortel, snijd ze in stukjes en voeg ze eveneens toe.
Doe het deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken tot alle ingrediënten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg een scheutje citroensap aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en (eventueel) nog wat peper.
Breng de soep weer op temperatuur en roer er de munt door,


Info


Deze lekker en gezonde, typisch Turkse soep smaakt goed met een Turkse pide die even in de oven warm gemaakt is.
In verschillende recepten voor mercimek corbasi komt de aardappel en de wortel niet voor evenmin als de komijn maar zo vind ik de soep het lekkerst.

Als je je exact aan de hoeveelden houdt die in het recept vermeld staan, krijg je een bijzonder dikke soep, te dik naar mijn zin. Met een extra liter bouillon is dat "probleem" echter zo opgelost.
De soep die je eventueel overhoudt, smaakt de volgende dag zo mogelijk nog beter.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________