![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"gebakken noedels", hoofdgerecht, 4 p., Maleisië ![]() 300 g eiernoedels 4 el srirachasaus het sap van 2 limoenen 3/4 kop ketjap manis 5 el lichte sojasaus 2 el zonnebloemolie 500 g kippendijen, in blokjes van 2 cm 3 tenen knoflook, gehakt 4 eieren, licht geklopt 8 x lenteui, dun gesneden 500 g bok choi, dun gesneden 250 g taugé verder: 2 x lenteui, gehakt krokant gebakken uien sambal 1 rode hete peper, dun gesneden Bereiding Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en overgiet ze daarna met koud water. Terzijde zetten. Meng in een kom de srirachasaus, het limoensap en de sojasaus. Zet het mengsel terzijde. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een wok en bak er de blokjes kip in tot ze gaar zijn (6 à 7 minuten). Roer zo nu en dan. Voeg de knoflook toe, bak die een minuutje mee en doe dan de inhoud van de wok over op een bord. Terzijde zetten. Verwijder een teveel aan olie in de pan en verhit de pan opnieuw. Voeg de licht geklopte eieren toe en bak ze terwijl je roert 2 minuten of tot ze bijna gestold zijn. Voeg de lenteui, bok choy, gekookte noedels, kipblokjes en het srirachamengsel toe en sauteer, continu roerend, tot alles met de saus bedekt is en goed op temperatuur is (ca 2 minuten). Voeg op het laatste moment de taugé toe en werk die snel door het gerecht. Schep de mee goreng in kommen en garneer die met gebakken ui, sambal, hete peper en lenteui. Meteen serveren. "Mee goreng" , Maleisisch voor "gebakken rijst", is één van de meest populaire gebakken noedelgerechten van het land alsmede van Indonesië, Singapore en Sri lanka waar het gewoonlijk als streetfood verkocht wordt. Niettegenstaande de populariteit is "mee goreng" een vrij jong gerecht. Het arriveerde pas in Maleisië met de stroom Chinese immigrantan aan het begin van de 20ste eeuw als een soort variant van Chow mein. Lokale aanpassingen en het gebruik van sambal en ketjap manis maakten er een eigen gerecht van.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |