![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
MEDIVNYK
honingcake, Oekraïne
450 g bloem 2 eieren 1 dl honing 200 g suiker 1 tl baksoda 70 g boter een snuf zout voor de zure roomlaagjes: 700 ml zure room 300 g poedersuiker voor de topping: walnoten, naar smaak granaatappelzaden, naar smaak Bereiding Smelt de boter en de honing in een pan met dikke bodem. Laat het mengsel niet koken. Neem de pan van de hittebron en voeg 1 tl baksoda toe. Het mengsel zal gaan bubbelen. Voeg vervolgens de snuf zout en de suiker toe en klop met een garde alles samen. Klop met een vork 2 eieren los, voeg ze aan het honingmengsel toe en meng ze er grondig mee. Zet de pan weer op de hittebron, verhit het mengsel op lage temperatuur en roer continu tot de suiker is opgelost. Neem de pan weer van de hittebron. Laat het mengsel iets afkoelen maar het moet warm blijven. Zeef de bloem boven het honingmengsel en vouw die er met een spatel zo goed mogelijk door. Strooi wat bloem op je werkplek deeg en ga over op het met de handen kneden van het mengsel tot het een zacht, licht plakkerig deeg is. Voeg eventueel wat bloem toe maar niet meer dan strikt nodig is: teveel bloem maakt de cakelaagjes hard. Vorm een lange rol van het deeg en verdeel die in negen even grote stukjes. Vorm er balletjes van, leg ze op een met bloem bestrooid bord en bedek ze met plastic folie. Neem een balletje deeg en rol het op een stuk bakpapier of een siliconenmat rond uit. Neem een ronde taartbakvorm van gemiddelde grootte en gebruik die als mal voor het maken van 9 ronde, evengrote deeglapjes. Leg de taartvorm op de zojuist uitgerolde deegcirkel en snijd het deeg weg dat buiten de rand van de vorm zichtbaar is. Leg het afgesneden deeg terzijde en prik met een vork een keer of 10 het deegrondje in dat onder de taartvorm vandaan gekomen is. Herhaal deze werkwijze voor alle overige deegballetjes. Verwarm de oven voor (180 C). Bak de 9 deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaten in verschillende rondes in de voorverwamde oven tot hun bovenkant goudbruin is (5 à 7 minuten). Draai ze voor een gelijkmatige bruining een keer tijdens het bakken. Maak ze los van het bakpapier als ze hanteerbaar zijn. Leg de gebakken cakelagen op een vlakke ondergrond - niet op elkaar - en laat ze wat afkoelen. Verwijder na een kleine 10 minuten het bakpier. Laat de cakelagen op een rooster verder afkoelen. Leg de afgesneden stukjes deeg op een bakplaat al gebruikt vel bakpapier en bak ze ook 5 à 7 minuten. Doe ze als ze afgekoeld zijn in een plastic zak en plet ze met een deegrol tot kruim of laat de keukenmachine er niet al te fijn kruim van maken. Maak nu ook de "frosting" door met een mixer het poedersuiker door de zure room werken. Schep een beetje frosting op het midden van de schaal waarop je de cake wilt presenteren en leg er een gebakken cakelaag op. Spreid ca 3 eetlepels frosting uit over de cakelaag en leg er een andere cakelaag boven op. Besmeer ook die met 3 eelepels frosting. Ga zo door tot alle cakelagen met laagjes frosting er tussen op elkaar gestapeld zijn. Bestrijk ook de zijkant van de cake met frosting, Doe dat met een spatel. Bstrooi de bovenste met frost bestreken cakelaag en de zijkant van de cake met het deegkruim dat je als laatste gebakken hebt. Zet de honingcake in de koelkast en laat die een paar uur lang de room opnemen. Decoreer de hongcake voor je die presenteert met een ring walnoten aan de rand en daarbinnen een ring granaatappelzaden. Medivnyk is in Oekraïne al generaties lang populair. Ze werd en wordt - hoewel in minder mate dan voorheen - vooral speciaal gebakken om er feestdagen als nieuwjaar, kerst, pasen en verjaardagen mee op te luisteren. Het is dan ook niet een cake die je zomaar even tussendoor op een doordeweekse dag bakt.... Mooi, zo houd zo'n cake zijn exclusieve karakter en blijft het een cake waar je naar uitkijkt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |