|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
beef mechado, 4 à 6 p., Filipijnen (nog zonder garnering) 1 k rundsvlees, in flinke stukken optioneel: 125 g varkensvet, in reepjes (zie Info) verder: 1/4 kop azijn 1/2 l runderbouillon 5 middelgrote aardappels, in kwarten 1 middelgrote wortel, in stukjes van ruim 1 cm 3 à 4 uien, in kwarten 2 rode paprika's, in repen 3 tenen knoflook, geperst 2 1/2 dl gezeefde tomatensaus 2 à 2 1/2 dl sojasaus 3 à 4 takjes koriander, fijngehakt 3 blaadjes laurier peper en zout olijfolie Bereiding Maak een inkeping in het midden van de stukken vlees en stop er een reepje varkensvet in (optioneel). Doe het vlees, de tomatensaus, de sojasaus, de blaadjes laurier en de runderbouillon in een pan met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de inhoud pruttelen tot het vlees bijna gaar is. Voeg de azijn toe en een paar minuten later de aardappels, uien, wortel en paprika's. Laat het geheel verder pruttelen tot de aardappels en de wortel gaar zijn. Roer af en toe. Voeg tegen het einde van de gaartijd 3 eetlepels olijfolie toe voor wat extra smaak. Serveer mechado baka op een bedje witte of volkoren rijst. Garneer het gerecht met fijngehakte koriander. Voor mechado (een afleiding van "mecha", het Spaanse woord voor "wig") werden en worden minder malse, betrekkelijk goedkope stukken vlees gebruikt. Traditioneel worden er reepjes vet in het vlees gestoken om het malser te maken en te voorkomen dat het uitdroogt tijdens de bereiding. Die techniek (larderen) leerden de Filipino's van de Spanjaarden. De stukken vlees werden/worden vervolgens in een marinade gelegd van azijn, sojasaus, calamansi- sap, knoflook, zwarte peper en blaadjes laurier. Met de jaren is het larderen en marineren door de betere kwaliteit van het vlees meer en meer een kwestie van smaak geworden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |