R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MCHICHA NA NAZI
spinazie in kokosmelk, 4 p., Tanzania





500 g spinazie, vers of diepvries
250 ml kokosmelk
60 g ghee of geklaarde boter
1 ui, in stukjes
1 tomaat, in blokjes
1 tl currypoeder


Bereiding


Was de spinazie grondig indien nodig.
Breng in een ruime pan de kokosmelk aan de kook.
Kook de (verse) spinazie 5 minuten in de kokosmelk. laat de spinazie vervolgens goed uitlekken. Bewaar de kokosmelk.

Verhit de ghee of boter in een koekenpan en bak er de ui, tomaat en het currypoeder 5 minuten in.
Voeg de gekookte verse spinazie of de ontdooide diepvriesspinazie
én de kokosmelk toe.
Meng alle ingrediënten goed en laat het mengsel nog 15 minuten op laag vuur staan.

Heet serveren met rijst en gebakken vis.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________