![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dubbelbroodjes, 5 stuks, Chili 3 1/2 kop tarwebloem 1 tl droge gist 1 1/2 kop warm water 2 tl zout optioneel 2 el zuurdesem "starter" Bereiding Doe de tarwebloem in een kom en voeg er de overige ingrediënten aan toe. Kneed de massa tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is en wat bloem als het te nat is. Kneed tot het deeg soepel en elastisch is en niet meer aan de kom blijft plakken (ca 10 minuten). Doe het deeg in een met olie ingevette kom en bedek die met plastic folie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Zet het gerezen deeg in de koelkast en laat het daar een nacht staan. De volgende dag. Kneed het deeg even door. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken van ongeveer 100 gram en vorm er bolletjes van. Neem in beide handen een deegbolletje en druk ze zodanig tegen elkaar aan dat ze gedeeltelijk aan elkaar blijven "plakken". Rol voor een goede hechting met een deegrol de twee met elkaar verbonden broodjes wat platter. Draai het dubbele broodje 90 graden en rol er nog eens over heen. Herhaal dit voor de overige duo's deegbolletjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de vijf marraquetas op. Laat ze bedekt met een keukendoek vijf minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 C. Kerf met een scherp mes beide helften van ieder broodje in het midden over de hele lengte in. Druk voor je de broodjes bakt met de zijkant van je hand licht op iedere gleuf om het deeg erlangs wat plat te maken. Schuif de bakplaat de oven in. Zet een ovenbestendige schaal of kom met ijsblokjes onder in de oven voor het creëeren van stoom. Dat bevordert de ontwikkelng van een stevige korst. Bak de broodjes 15 à 20 minuten. Het marraqueta-broodje is bijzonder populair in Chili. Het wordt zowat iedere dag gegeten: bij het ontbijt, als sandwich tijdens de lunch, b.v. met een avocadospread en bij het diner om het te besmeren mét of te dopen ín pebre, de nationale salsa van Chili. De vorm van marraquetas maakt het gemakkelijk het in stukken te delen. De bereiding van het deeg voor dit karakteristieke brood is eenvoudig maar het de juiste vorm geven kan lastig zijn. Chileense bakkers hebben er een speciale mal voor.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |