R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MAROKKAANSE WORTELSALADE
4p., Marokko





450 g wortels
2 à 3 el olijfolie
het sap van 1 citroen
2 à 3 tenen knoflook, geperst
2 tk kristalsuiker
1 à 2 tl komijnzaad, geroosterd
1 tl gemalen kaneel
1 tl paprikapoeder
 een bosje koriander
een bosje munt


Bereiding


Stoom de wortels boven een pan kokend water tot ze zacht/gaar zijn (ca 15 minuten).

Doe de wortels als ze nog steeds warm zijn in een serveerschaal samen met de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de suiker.
Schud de wortels tot ze goed met de andere ingrediënten gecoat zijn.

Breng de salade op smaak met zout en peper.
Voeg vervolgens de geroosterde komijnzaadjes, gemalen kaneel en het  paprikapoeder toe.

Hak de koriander en de munt fijn en strooi ze over de salade.
Serveer de salade warm of op kamertemperatuur.


Info


Marokkaanse wortelsalade combineert goed met met Marokkaanse tuinbonensalade.
De salades complementeren elkaar zowel wat smaak als kleur betreft.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________