|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4p., Marokko 450 g wortels 2 à 3 el olijfolie het sap van 1 citroen 2 à 3 tenen knoflook, geperst 2 tk kristalsuiker 1 à 2 tl komijnzaad, geroosterd 1 tl gemalen kaneel 1 tl paprikapoeder een bosje koriander een bosje munt Bereiding Stoom de wortels boven een pan kokend water tot ze zacht/gaar zijn (ca 15 minuten). Doe de wortels als ze nog steeds warm zijn in een serveerschaal samen met de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de suiker. Schud de wortels tot ze goed met de andere ingrediënten gecoat zijn. Breng de salade op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de geroosterde komijnzaadjes, gemalen kaneel en het paprikapoeder toe. Hak de koriander en de munt fijn en strooi ze over de salade. Serveer de salade warm of op kamertemperatuur. Marokkaanse wortelsalade combineert goed met met Marokkaanse tuinbonensalade. De salades complementeren elkaar zowel wat smaak als kleur betreft. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |