R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MAPLE WALNUT ICECREAM
maple - walnotenijs,
ca 1.2 liter, Canada
1 1/2 kop slagroom 5 eidooiers 1 1/2 kop melk 2 el suiker 1 el maissiroop, ev. honing (optioneel) 3/4 kop maple syrup 1/8 tl grof zout 1/4 tl vanille extract 1 1/2 kop walnoothelften 1/2 kop maple syrup 1 el maple syrup een snuf zout
Bereiding
Giet de room in een middelgrote kom en zet die terzijde. Klop in een andere kom de eidooiers samen. Breng op matige temperatuur in een middelgrote steelpan de melk, suiker en maissiroop of honing tot aan het kookpunt (ca 5 minuten). Giet onder voortdurend roeren langzaam een halve kop van dit hete mengsel bij de eidooiers in de kom. Voeg vervolgens met behulp van een spatel dit eidooier-melkmengsel aan het mengsel in de steelpan toe. Houd de inhoud van de pan tot tegen de kook aan (laat de inhoud niet koken want dan gaat het eigeel stollen en krijg je scrambled eggs) en roer voortdurend met de spatel , schrap daarbij ook de bodem regelmatig schoon, t het mengsel dikker wordt en het in een laagje aan de spatel blijft hangen (ca 10 minuten). Neem de pan van de hittebron en giet de inhoud door een zeef, zodat eventueel gestolde deeltjes verwijderd kunnen worden, bij de slagroom in de terzijde gezette kom. Roer 3/4 kop maple siroop, het zout en het vanille extract door het roommengsel en laat het geheel afkoelen. Zet de kom als de inhoud voldoende is afgekoeld in de koelkast en laat het mengsel daar verder koud worden. Wil je het afkoelen bespoedigen, zet de kom dan in een grotere kom met ijswater. Verwarm de oven voor (135 C). Spreid de walnoten op een bakplaat uit en toast ze tot ze goudbruin zijn en geuren (ca 15 minuten). Laat ze tot kamertemperatuur afkoelen en hak ze dan grof. Breng in een steelpannetje een 1/2 kop plus 1 el maple siroop aan de kook. Voeg de walnoten toe en roer tot ze er volledig mee bedekt zijn. laat het siroop-notenmengsel daarna helemaal afkoelen. Neem het afgekoelde mengsel uit de koelkast en giet het in de kom van de ijsmachine. Stel de machine in werking en volg verder de bij het apparaat horende instructies. Voeg een paar minuten voor de einde van de "draaitijd" het walnoten-siroopmengsel toe. Schep het ijs in één of meer diepvriesdozen en plaats die in de diepvries. Na ca 4 uur vriezen is het ijs geschikt voor consumptie.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |