R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAPLE WALNUT ICECREAM

maple - walnotenijs, ca 1.2 liter, Canada


1 1/2 kop slagroom
5 eidooiers
1 1/2 kop melk
2 el suiker
1 el maissiroop, ev. honing (optioneel)
3/4 kop maple syrup
1/8 tl grof zout
1/4 tl vanille extract

1 1/2 kop walnoothelften
1/2 kop maple syrup
1 el maple syrup
een snuf zout


Bereiding


Giet de room in een middelgrote kom en zet die terzijde.

Klop in een andere kom de eidooiers samen.

Breng op matige temperatuur in een middelgrote steelpan de melk, suiker en maissiroop of honing tot aan het kookpunt (ca 5 minuten).
Giet onder voortdurend roeren langzaam een halve kop van dit hete mengsel bij de eidooiers in de kom. Voeg vervolgens met behulp van een spatel dit eidooier-melkmengsel aan het mengsel in de steelpan toe.
Houd de inhoud van de pan tot tegen de kook aan (laat de inhoud niet koken want dan gaat het eigeel stollen en krijg je scrambled eggs) en roer voortdurend met de spatel , schrap daarbij ook de bodem regelmatig  schoon, t het mengsel dikker wordt en het in een laagje aan de spatel blijft hangen (ca 10 minuten).
Neem de pan van de hittebron en giet de inhoud door een zeef, zodat eventueel gestolde deeltjes verwijderd kunnen worden, bij de slagroom in de terzijde gezette kom.

Roer 3/4 kop maple siroop, het zout en het vanille extract door het roommengsel en laat het geheel afkoelen. Zet de kom als de inhoud voldoende is afgekoeld in de koelkast en laat het mengsel daar verder koud worden. Wil je het afkoelen bespoedigen, zet de kom dan in een grotere kom met ijswater.

Verwarm de oven voor (135 C).

Spreid de walnoten op een bakplaat uit en toast ze tot ze goudbruin zijn en geuren (ca 15 minuten). Laat ze tot kamertemperatuur afkoelen en hak ze dan grof.

Breng in een steelpannetje een 1/2 kop plus 1 el maple siroop aan de kook. Voeg de walnoten toe en roer tot ze er volledig mee bedekt zijn. laat het siroop-notenmengsel daarna helemaal afkoelen.

Neem het afgekoelde mengsel uit de koelkast en giet het in de kom van de ijsmachine. Stel de machine in werking en volg verder de bij het apparaat horende instructies.
Voeg een paar minuten voor de einde van de "draaitijd" het walnoten-siroopmengsel toe.

Schep het ijs in één of meer diepvriesdozen en plaats die in de diepvries. Na ca 4 uur vriezen is het ijs geschikt voor consumptie.



Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________