R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAPLE PECAN SHORTBREAD SQUARES

shortbreadkoekjes met ahornsiroop en pecannoten, Canada






250 g tarwebloem
150 g bruine suiker
230 g zachte boter
een snuf zout
2 eieren
150 g bruine suiker
90 ml ahornsiroop
110 g pecannoten,  gehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Meng de bloem, 150 g bruine suiker en een snufje zout.
Voeg de zachte boter toe en meng die met het bloem-suiker-zoutmengsel.

Bekleed een lage bakvorm van ca 30 bij 20 cm met bakpapier. Stort het bloem-suiker-zout-botermengsel in de bakvorm en maak er een egale laag van. Dat gaat gemakkelijk met behulp van de bolle kant van een lepel.
Prik met een vork wat gaatjes in de laag shortbreaddeeg en zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de baktijd in op 20 minuten.

Klop ondertussen de eieren in een kom los.
Voeg 150 g bruine suiker, de ahornsiroop en de gehakte pecannoten toe. Meng ze met de losgeklopte eieren.

Neem als de 20 minuten baktijd om zijn de bakvorm uit de oven en spreid  het ei-suiker-ahornsiroop-pecannotenmengsel over het shortbread uit.
Zet de bakvorm meteen terug in de oven en bak het maple-pecanshortbread nog 12 à 15 minuten.

Laat het shortbread volledig afkoelen voor je het uit de bakvorm neemt.

Snijd het shortbread in vierkantjes of rechthoeken.


Info


Shortbread is van origine Schots en wordt daar voornamelijk geconsumeerd bij de afternoon tea. De ahornsiroop en pecannoten maken er een specifiek Canadees shortbread van.

Het "geheim" van goed shortbread zit in de kwalitei van de boter en in de wijze van bakken.
Shortbread moet wat kruimelig zijn en niet op een te hoge temperatuur gebakken worden. Ik bak shortbread dan ook liever op een lagere temperatuur (150 C) en verleng de oventijd met ca 10 minuten.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________