R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MAPLE PECAN SHORTBREAD SQUARES
shortbreadkoekjes met ahornsiroop en pecannoten,
Canada
250 g tarwebloem 150 g bruine suiker 230 g zachte boter een snuf zout 2 eieren 150 g bruine suiker 90 ml ahornsiroop 110 g pecannoten, gehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor (175 C). Meng de bloem, 150 g bruine suiker en een snufje zout. Voeg de zachte boter toe en meng die met het bloem-suiker-zoutmengsel. Bekleed een lage bakvorm van ca 30 bij 20 cm met bakpapier. Stort het bloem-suiker-zout-botermengsel in de bakvorm en maak er een egale laag van. Dat gaat gemakkelijk met behulp van de bolle kant van een lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de laag shortbreaddeeg en zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de baktijd in op 20 minuten. Klop ondertussen de eieren in een kom los. Voeg 150 g bruine suiker, de ahornsiroop en de gehakte pecannoten toe. Meng ze met de losgeklopte eieren. Neem als de 20 minuten baktijd om zijn de bakvorm uit de oven en spreid het ei-suiker-ahornsiroop-pecannotenmengsel over het shortbread uit. Zet de bakvorm meteen terug in de oven en bak het maple-pecanshortbread nog 12 à 15 minuten. Laat het shortbread volledig afkoelen voor je het uit de bakvorm neemt. Snijd het shortbread in vierkantjes of rechthoeken.
Info
Shortbread is van origine Schots en wordt daar voornamelijk geconsumeerd bij de afternoon tea. De ahornsiroop en pecannoten maken er een specifiek Canadees shortbread van. Het "geheim" van goed shortbread zit in de kwalitei van de boter en in de wijze van bakken. Shortbread moet wat kruimelig zijn en niet op een te hoge temperatuur gebakken worden. Ik bak shortbread dan ook liever op een lagere temperatuur (150 C) en verleng de oventijd met ca 10 minuten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |