R E C E P T E N G A L E R
I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MAPLE PECAN PIE
Canada
voor de taartbodem: 1 2/3 kop patentbloem 1/2 kop (= 113 g) ongezouten, koude boter, in stukken gesneden 1 ei, gekoeld 1 el koud water, eventueel wat meer een beetje zout voor de vulling: 3 eieren 1 kop bruine suiker 1 el bloem 1/2 kop maple syrup 1/2 kop slagroom 1 kop pecannoten Puls de bloem, boter en een snufje zout in de foodprocessor tot het mengsel op grof kruim lijkt. Klop in een kom 1 ei en 1 el koud water tot ze gemengd zijn. Voeg, terwijl de foodprocesssor "draait' het ei-watermengsel aaan het bloem-botermengsel toe. Puls tot het mengsel samenhangende eenheden gaat vormen. Voeg zondig nog een beetje water toe, het deeg mag echter niet te nat worden. Kneed het deeg op je werkblad tot een geheel. Vorm er een schijf van en wikkel die in plastic folie. Laat het deeg in de koelkast zeker een uur rusten. Rol het deeg op een licht bebloemde ondergrond uit tot een cirkel die wat groter is dan de bakvorm waarin je de taart gaat bakken. Bekleed de bakvorm (bodem plus rand) met het deeg. Prik de taartbodem op verschillende plaatsen met een vork in. Geef de taartrand een decoratieve vorm indien gewenst. Verwarm de oven voor (180 C). Meng in een grote kom de ingrediënten voor de vulling behalve de pecannoten. Spreid de vulling uit over de taartbodem. Top de vulling met de pecannoten. Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot de vulling gestabiliseerd is.. Laat de taart afkoelen voor die te serveren. Serveer de maple pecan pie met ijs of geklopte slagroom.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |