R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAPLE PECAN PIE
Canada





voor de taartbodem
:
1 2/3 kop patentbloem
1/2 kop (= 113 g)  ongezouten, koude boter, in stukken gesneden
1 ei, gekoeld
1 el koud water, eventueel wat meer
een beetje zout

voor de vulling:
3 eieren
1 kop bruine suiker
1 el bloem
1/2 kop maple syrup
1/2 kop slagroom
1 kop pecannoten


Bereiding


Puls de bloem, boter en een snufje zout in de foodprocessor tot het mengsel op grof kruim lijkt.

Klop in een kom 1 ei en 1 el koud water tot ze gemengd zijn.

Voeg, terwijl de foodprocesssor "draait' het ei-watermengsel aaan het bloem-botermengsel toe. Puls tot het mengsel samenhangende eenheden gaat vormen. Voeg zondig nog een beetje water toe, het deeg mag echter niet te nat worden.

Kneed het deeg op je werkblad tot een geheel. Vorm er een schijf van en wikkel die in plastic folie. Laat het deeg in de koelkast zeker een uur rusten.

Rol het deeg op een licht bebloemde ondergrond uit tot een cirkel die wat groter is dan de bakvorm waarin je de taart gaat bakken. Bekleed de bakvorm (bodem plus rand) met het deeg.
Prik de taartbodem op verschillende plaatsen met een vork in. Geef de taartrand een decoratieve vorm indien gewenst.

Verwarm de oven voor (180 C).

Meng in een grote kom de ingrediënten voor de vulling behalve de pecannoten.

Spreid de vulling uit over de taartbodem. Top de vulling met de pecannoten.

Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot de vulling gestabiliseerd is..

Laat de taart afkoelen voor die te serveren.

Serveer de maple pecan pie met ijs of geklopte slagroom.
Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________