R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten














































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAPLE CINNAMON ROLLS

maple(siroop) kaneelbroodjes, 16 stuks, Canada






voor het deeg:
2/3 kop (bijvoorkeur volle) melk
1/3 kop maple syrup
1/3 kop gezouten boter of voeg wat zout toe aan ongezouten boter
1 el gistkorrels
1 groot ei
3 koppen (375 g) patentbloem

voor de vulling:
1/2 kop bruine suiker
2 el patentbloem
4 tl kaneel
6 el (90 g) koude boter, in stukken gesneden

voor de "glaze":
1 kop poedersuiker
3 el (45 g) gesmolten boter
3 el maple syrup
1 à 2 tl melk indien nodig om de glaze wat te verdunnen


Bereiding


Verwarm in een steelpannetje de melk, maple syrup en boter tot handwarm en giet het mengsel in de kom van de staande mixer (met deeghaak). Voeg de gist toe en laat die door het mengsel roeren. Laat de ingrediënten vervolgens tot een nat deeg kneden. Voeg als zich een (te) nat deeg gevormd heeft in gedeelten de derde kop bloem toe. Kneed na iedere toevoeging en stop met toevoegen als het deeg weliswaar vochtig maar niet langer plakkerig is. Je hebt die laatste kop deeg dus misschien niet helemaal nodig.

Vorm een bal van het deeg, leg die in een ingevette kom en bedek de kom met plastic folie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ca 2 uur).
 
Meng in een kom de suiker, bloem en kaneel. Voeg de stukken/stukjes boter toe en werk die met een vork door het mengsel tot er geen droge bestanddelen meer zichtbaar zijn en er een kruimelige struktuur is ontstaan.

Zet een vierkante bakvorm (22 1/2 cm) klaar en vet die in met wat boter.

Rol op een met bloem bestrooide werkplek het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 27 1/2 bij 42 1/2 cm.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de lap deeg. Rol het deeg vervolgens vanuit één van de lange zijdes op en leg de rol met de naad naar beneden op een snijplank.
Snijd aan beide zijkanten een stukje (ca 1 cm of wat meer) van de rol af. Je houdt dan een rol over van ca 40 cm.
Snijd de rol in 16 schijven van ieder ca 2 1/2 cm dik en leg die in 4 rijen van ieder 4 stuks in de ingevette verkante bakvorm.
Bedek de bakvorm met een keukendoek en laat de "rolls" 30 minuten nazrijzen.

Verwarm de oven voor (185 C).

Bak de "maple cinnamon rolls" tot het deeg mooi goudgeel kleurt (15 à 20 minuten).
Laat daarna de broodjes in de bakvorm op een draadrek volledig afkoelen.

Roer de ingrediënten voor de "glaze" tot een glad mengsel en schenk dat over de afgekoelde broodjes. Spreid de glaze met de bolle kant van een lepel uit zodat de broodjes er helemaal door bedekt worden.

Laat voor het serveren van de "rolls" de glaze wat uitharden.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________