R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
MAPLE CINNAMON ROLLS
maple(siroop) kaneelbroodjes, 16 stuks,
Canada
voor het deeg: 2/3 kop (bijvoorkeur volle) melk 1/3 kop maple syrup 1/3 kop gezouten boter of voeg wat zout toe aan ongezouten boter 1 el gistkorrels 1 groot ei 3 koppen (375 g) patentbloem voor de vulling: 1/2 kop bruine suiker 2 el patentbloem 4 tl kaneel 6 el (90 g) koude boter, in stukken gesneden voor de "glaze": 1 kop poedersuiker 3 el (45 g) gesmolten boter 3 el maple syrup 1 à 2 tl melk indien nodig om de glaze wat te verdunnen
Bereiding
Verwarm in een steelpannetje de melk, maple syrup en boter tot handwarm en giet het mengsel in de kom van de staande mixer (met deeghaak). Voeg de gist toe en laat die door het mengsel roeren. Laat de ingrediënten vervolgens tot een nat deeg kneden. Voeg als zich een (te) nat deeg gevormd heeft in gedeelten de derde kop bloem toe. Kneed na iedere toevoeging en stop met toevoegen als het deeg weliswaar vochtig maar niet langer plakkerig is. Je hebt die laatste kop deeg dus misschien niet helemaal nodig. Vorm een bal van het deeg, leg die in een ingevette kom en bedek de kom met plastic folie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ca 2 uur). Meng in een kom de suiker, bloem en kaneel. Voeg de stukken/stukjes boter toe en werk die met een vork door het mengsel tot er geen droge bestanddelen meer zichtbaar zijn en er een kruimelige struktuur is ontstaan. Zet een vierkante bakvorm (22 1/2 cm) klaar en vet die in met wat boter. Rol op een met bloem bestrooide werkplek het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 27 1/2 bij 42 1/2 cm. Verdeel de vulling gelijkmatig over de lap deeg. Rol het deeg vervolgens vanuit één van de lange zijdes op en leg de rol met de naad naar beneden op een snijplank. Snijd aan beide zijkanten een stukje (ca 1 cm of wat meer) van de rol af. Je houdt dan een rol over van ca 40 cm. Snijd de rol in 16 schijven van ieder ca 2 1/2 cm dik en leg die in 4 rijen van ieder 4 stuks in de ingevette verkante bakvorm. Bedek de bakvorm met een keukendoek en laat de "rolls" 30 minuten nazrijzen. Verwarm de oven voor (185 C). Bak de "maple cinnamon rolls" tot het deeg mooi goudgeel kleurt (15 à 20 minuten). Laat daarna de broodjes in de bakvorm op een draadrek volledig afkoelen. Roer de ingrediënten voor de "glaze" tot een glad mengsel en schenk dat over de afgekoelde broodjes. Spreid de glaze met de bolle kant van een lepel uit zodat de broodjes er helemaal door bedekt worden. Laat voor het serveren van de "rolls" de glaze wat uitharden.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |