|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
MANTECADA
Colombiaans botermaisbrood 1 1/2 kop maismeel 1/2 kop tarwebloem 1 tl bakpoeder 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur of gesmolten 1 kop suiker 5 grote eieren 1 tl vanille extract 1 el melk, rum of aguardiente (zie info) Verwarm de oven voor (175 C). Mix in een ruime kom de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Mix even na ieder toevoeging. Roer er het vanille extract en de melk, rum of aguardiente door. Meng in een andere kom het maismeel, de bloem en het bakpoeder. Voeg in 2 beurten de droge ingrediënten aan de kom met het boter-eieren-suikermengsel toe. Mix na iedere toevoeging tot de droge ingrediënten helemaal opgenomen zijn. Vet een vierkante bakvorm (ca 22 bij 22 cm) in met boter. Stort het beslag in de bakvorm en spreid het in een egale laag uit. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak het brood tot het moment dat een houten prikker die je in het midden van het brood steekt er schoon uitkomt (ca 35 minuten). Neem de bakvorm uit de oven en laat die 10 minuten ongemoeid staan. Laat het brood op een rooster verder afkoelen. Snijd het brood in vierkantjes. Aguardiente is een Colombiaanse sterk alcoholische drank vervaardigd op basis van anijs en rietsuiker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |