R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MANTECADA

Colombiaans botermaisbrood





1 1/2 kop maismeel
1/2 kop tarwebloem
1 tl bakpoeder
225 g ongezouten boter op kamertemperatuur of gesmolten
1 kop suiker
5 grote eieren
1 tl vanille extract
1 el melk, rum of aguardiente (zie info)


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Mix in een ruime kom de boter en de suiker tot een romig geheel.

Voeg de eieren één voor één toe. Mix even na ieder toevoeging.

Roer er het vanille extract en de melk, rum of aguardiente door.

Meng in een andere kom het maismeel, de bloem en het bakpoeder.

Voeg in 2 beurten de droge ingrediënten aan de kom met het boter-eieren-suikermengsel toe. Mix na iedere toevoeging tot de droge ingrediënten helemaal opgenomen zijn.

Vet een vierkante bakvorm (ca 22 bij 22 cm) in met boter.

Stort het beslag in de bakvorm en spreid het in een egale laag uit.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven.

Bak het brood tot het moment dat een houten prikker die je in het midden van het brood steekt er schoon uitkomt (ca 35 minuten).

Neem de bakvorm uit de oven en laat die 10 minuten ongemoeid staan.
Laat het brood op een rooster verder afkoelen.

Snijd het brood in vierkantjes.


Info


Aguardiente is een Colombiaanse sterk alcoholische drank vervaardigd op basis van anijs en rietsuiker.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________